Nacističke megastrukture

16+16+

Subota 18 novembar 20.00

Ubiti hitlera

02:57

Sledeće emitovanje

 1. Subota 18 novembar u 20.00

  Hitlerove ratne mašine (Extra)

Sinopsis

U težnji ka vladavini svetom, nacisti su napravili neku od najvećih i najubojitijih vojnih oprema i zlokobnijih tehnologija u istoriji.

Klipovi

Epizode

 • Hitlerovi vozovi smrti

  +

  Železnica je bila okosnica nacističkog carstva. To je bila rasprostranjena mreža koja je širila nacističke ambicije i kontrolu širom Evrope. Otkrivamo vam Hitlerov lični voz, neviđene bunkere, masivne depoe, železničko oružje i neverovatne motore.

 • Hitlerova tvrđava u Italiji

  +

  Od Monte Kazina do San Pjetra, ovo je neverovatna priča o jednoj od najizdržljivijih odbrambenih struktura koje su nacisti ikada zamislili. Saveznici su mislili da će prodor sa juga brzo zaustaviti naciste, ali su pogrešili.

 • Hitlerovo ratno vazduhoplovstvo

  +

  Luftvafe, revolucionarno nemačko ratno vazduhoplovstvo, stvoreno je ni iz čega i brzo razvijeno da uništi neprijatelja iz vazduha. Videćemo fabrike gde su se proizvodili smrtonosni HE111 bombarderi i tajni objekat za testiranje torpeda.

 • Hitlerova propaganda

  +

  Tokom brutalne bitke za Berlin 1945. godine, 100.000 nemačkih civila borilo se do smrti, a 6.000 je počinilo samoubistvo. Kako su nacisti motivisali obično stanovništvo da se bori u trenutku kada je poraz bio neminovan?

 • Hitlerova arktička tvrđava

  +

  To je jedna od najodvažnijih operacija tokom Drugog svetskog rata, nacistička okupacija i utvrđivanje Norveške. Hitler zahteva dovođenje neverovatne odbrane duž 2.000 km duge obale kako bi se odbranili od invazije Saveznika.