Elefántok: túlélni a Kalahárit

augusztus 20., szombat 11.00

12+12+
Botswana © NHFU
Elefántok: túlélni a Kalahárit

Mikor láthatom?

  1. augusztus 20., szombat 11.00

    Elefántok: túlélni a Kalahárit

Leírás

Az elefánt a legnagyobb szárazföldi emlős a világon, s Botswanában több él belőlük, mint bárhol máshol a világon. Életük azonban folyamatos harc a túlélésért, mert a Kalaháriban évente több ezer kilométert kell gyalogolniuk az életadó vízért és táplálékért. És az az állat, mely történetesen sikeresen veszi a sivatag és a perzselő hőség állította akadályokat, még mindig nincs biztonságban, hisz éhes oroszlánfalkák settenkednek a fáradtan vánszorgó csordák körül.