חודש החתולים הגדולים 2021

חודש החתולים הגדולים 2021

חודש החתולים הגדולים חוזר! לוח השידורים השנתי של נשיונל ג'יאוגרפיק WILD חוזר עם תוכניות חדשות וסדרות מוכרות ואהובות – בחגיגה גדולה לכבוד החתולים האימתניים ביותר בטבע.

בסיפורים מרגשים ותמונות עוצרות נשימה מרחבי העולם, נתקרב יותר מאי פעם אל האריות, הטיגריסים, הברדלסים והנמרים, ונכיר מקרוב את הניצחונות, המפלות ומאבקי ההישרדות המדהימים שלהם.

חודש שלם שמוקדש כולו לחתולים הגדולים

החל מ-7 לפברואר – בכל יום ראשון בשעה 19:00 בנשיונל ג'יאוגרפיק ווילד

7.2

נמרה ירוקת עיניים

נמרה וצבוע: ברית לא שגרתית

יומנו של נמר

מורשתה של נמרה

 

14.2
ססיל: מורשתו של מלך

 

21.2

המלכה המהירה של הסרנגטי

 

28.2

מלכת הטיגריסים של הודו

 

לצפייה בלוח המשדרים

 

 

עוד קצת על... נמרים

 

  • צבע פרוותם של רוב הנמרים הוא חום-צהבהב או כתום, והיא מנומרת במעין כתומים שחורים הנקראים "חברבורות" וצורתם מזכירה שושנים. כתמים אלה מספקים לנמר הסוואה מושלמת. חברבורותיו של הנמר די דומות לאלה של היגואר, אך הן אינן זהות. אצל היגוארים יש נקודות קטנות אופייניות בתוך החברבורות, שאינן קיימות אצל הנמרים.
  • הנמרים אינם החתולים הגדולים המהירים ביותר, אך הם עדיין זריזים להפליא. בריצות למרחקים קצרים מאוד, הם יכולים להגיע למהירות של עד 59 קילומטר בשעה. אבל התכונה המפתיעה ביותר שלהם היא אולי כושר הקפיצה: למעלה מ-6 מטר לאורך ו-3 מטר לגובה. הם גם מטפסים על עצים כדי לאחסן את טרפם ולהרחיק אותו משודדים. הטרף כבד מדי? אין בעיה. נמרים מסוגלים לסחוב משא כבד פי שלושה ממשקל גופם!
  • שטח המחיה של הנמרים יכול להיות גדול למדי. גודל הטריטוריה שלהם יכול לנוע מ-4 קמ"ר עד 100 קמ"ר. הגורמים העיקריים שקובעים את גודל הטריטוריה קשורים לתנאי השטח ולכמות הטרף בסביבה. גודל השטח של הנקבות קטן בדרך כלל במידה ניכרת – עד שליש - מהשטח של הזכרים.

 

עוד קצת על... אריות

 

  • אוכלוסיית האריות הצטמצמה באופן טרגי בחצי המאה האחרונה. בעוד שעבר חיו ביבשת אפריקה 450,000 אריות, כיום נותרו אולי פחות מ-20,000.
  • אריה בוגר יכול לאכול כ-45 קילוגרם בשר בארוחה אחת.
  • אריות זכרים מתחילים לשאוג בערך בגיל שנה, והנקבות מתחילות זמן קצר לאחר מכן. שאגת האריה חזקה יותר משל כל החתולים הגדולים, ונשמעת למרחק של עד 8 קילומטרים.
  • אריה זכר בוגר יכול להגיע למשקל של יותר מ-226 קילוגרם.

 

עוד קצת על... טיגריסים

 

  • ממש כמו פתית שלג או טביעת אצבע, דפוס הפסים המרהיב של הטיגריס ייחודי לכל פרט. עובדה מפתיעה נוספת: הדפוס המרשים הזה מופיע לא רק על פרוות הטיגריס, אלא גם על עורו. ניתן לזהות כל טיגריס בעולם על פי דפוס הפסים שלו.
  • טיגריסים יכולים לאכול עד 27 קילוגרם טרף בלילה. לא פלא שהטורפים האלה הם החיות הגדולות ביותר במשפחת החתולים הגדולים; משקלם יכול להגיע עד 326 קילוגרם. הם עוברים קילומטרים רבים בחיפוש אחר ה"חטיפים" האהובים עליהם: צבאים, תאואי מים (ג'מוסים), חזירי בר ואנטילופות. למזלנו, אנחנו לא ערבים לחיכם - טיגריסים נמנעים מאכילת בני אדם.
  • רוב האנשים חושבים שכל בני משפחת החתוליים שונאים מים, אבל זה לא נכון. טיגריסים נהנים להשתכשך במים, לרוע מזלן של חיות כמו תאואי המים. המים אינם מכשול לציד מוצלח. אדרבה, הטיגריסים מעדיפים לצוד את טרפם במים.

 

עוד קצת על... צ'יטות

 

  • ציד ואובדן שטחי מחיה הביאו את אוכלוסיית הצ'יטות לסכנת הכחדה. רק לפני מאה שנה היו למעלה מ-100,000 צ'יטות ביבשת אפריקה, ואילו כיום מספרן אינו עולה על 7,000.
  • צ'יטות הן החיות המהירות ביותר ביבשה, הן יכולות להגיע למהירות של יותר מ-105 קילומטר לשעה. פרט לבן דוד אירופי שנכחד, הצ'יטות הן כנראה היונקים היבשתיים המהירים ביותר שחיו אי פעם.
  • הצ'יטות מתעייפות גם מריצה למרחק קצר, ונוהגות לנוח, להסדיר את הנשימה ולהצטנן במשך חצי שעה לפחות לאחר ציד קשה.
  • כשצ'יטה רצה במהירות שיא, חום גופה מגיע לרמות מסוכנות, כמעט קטלניות.