Publicidad
http://assets.natgeotv.com/Shows/13542.jpg
  • 11. SEPTEMBAR I AMERIČKI SAN

OPIS

Obećanje američkog sna - da će se sav težak rad i odlučnost na kraju isplatiti - privukla je milione u Sjedinjene Američke Države iz celog sveta. Za mnoge, bez obzira da li su Japanci ili Francuzi, muslimani, hinduisti ili hrišćani, život u Njujorku i posao u Svetskom trgovinskom centru bili su ostvarenje tog sna.

Roditelji Vidžajšenkera Paramsotija iz Malezije investirali su celu životnu ušteđevinu u karijeru svog sina kako bi mogao da živi i radi u SAD-u kao konsultat za analizu i procenu rizika. Luis Čimbo, koji je radio kao neregistrovani radnik u restoranu „Prozori sveta" u severnoj kuli Svetskog trgovinskog centra rizikovao je deportaciju nazad u Ekvador kako bi osigurao bolju budućnost za svoju suprugu i mladog sina. Jelena Belilovski napustila je Ukrajinu sa svojim mužem i sinom kako bi pobegla od anti-semitizma i započela novi život u SAD-u. 11. septembra 2001. godine ovaj san pretvorio se u pravu noćnu moru. Kroz iskrene i srceparajuće priče preživelih i članova porodice poginulih tog dana iz celog sveta, „11. septembar i američki san" otkriva da uprkos veličini ove tragedije, vera u američki san još uvek postoji.

 

VODIČ KROZ EPIZODE

  • 11. septembar i američki san
    Oni koji su izgubili bliske osobe ili su za dlaku izbegli smrt, otkrivaju kako su napadi 11. septembra izmenili njihove živote.
  • 11. septembar i američki san
    Oni koji su izgubili bliske osobe ili su za dlaku izbegli smrt, otkrivaju kako su napadi 11. septembra izmenili njihove živote.
REKLAMA

VIDEO