Sedmi kontinent: Kompilacija

16+16+
NG Studios
Sedmi kontinent: Kompilacija

Sinopsis

Vodimo vas na putovanje na Antarktik kako biste doživeli najekstremniju divljinu na svetu, videli neverovatne napore koji su potrebni kako bi ljudi tamo preživeli i prisustvovali rađanju nauke koja će promeniti svet.

Epizode

Sezona 1
 • Zaleđena pustoš

  +

  Najniža zabeležena temperatura: -93,2 stepena. Najjači izmereni vetar: 320 km/h. Takav je Antarktik, pust i opasan. Ali ovde se kriju brojne tajne o podizanju nivoa mora, vulkanskim aktivnostima i mikrobima koji će odrediti budućnost naše planete.

 • Antarktik: Život u dubokom zamrzavanju 2

  +

  Naučnici koji su poslati na Antarktik navikli su na niske temperature, ali samo nekolicina njih je doživela oluju u kojoj je vidljivost manja od sto stopa. Svi letovi su otkazani, a naučnici koji su izvan kampa u šatorima čekaju da oluja prođe.

 • Antarktik: Život u dubokom zamrzavanju 3

  +

  Tim na planini Erebus ima problema da stigne do jedne od lokacija, a kada i stignu tamo, imaju problema sa opremom kojoj hladnoća ne prija. Brod ostaje bez motora dok na njemu tim pokušava da mapira jedini deo kontinenta koji nije prekriven ledom.

 • Daj sve od sebe

  +

  Veći deo živog sveta Antarktika se okuplja u okeanu gde je dostupno više hranljivih materija i plena. Naučnici pokušavaju da utvrde kako klimatske promene i neposredna ljudska umešanost utiču na morski ekosistem.

 • Nauka preživljavanja

  +

  Za dve nedelje nauka na Antarktiku će prestati sa radom zbog zime. Na bazi Skot je težak teret slanja timova koji treba da završe svoje zadatke za sezonu, kao i logističke pripreme za dolazak zaliha za čitavu narednu godinu.

 • Duboko zamrznuto (Antarktik Novi Zeland)

  +

  S približavanjem zime, timovi završavaju analize za sezonu. To je poslednja šansa za dobijanje informacija o zamrznutom kontinentu. Brod je na putu da snabde hranom i materijalom posadu koja ostaje tokom hladnih zimskih meseci.