Buđenje na putovanju

12+12+
Buđenje na putovanju

Sinopsis

Hari Juan, avanturista iz Kalifornije, vraća se u zemlju svojih predaka kako bi istražio sve kulture i tradicije koje sreće na svom putovanju.

Epizode

Sezona 1
 • Buđenje na putovanju, epizoda 1

  +

  Hari započinje svoje putovanje u Šangaju gde upoznaje mladog kompozitora koji mu priča o delfinu iz Jangcea. Zaintrigiran, kreće u Vuhan da istraži. Na putu staje u starom gradu Huančeng kako bi otkrio stare tajne proizvodnje papira.

 • Buđenje na putovanju, epizoda 2

  +

  Hari nastavlja svoje putovanje uzvodno duž reke Jangce i staje u gradu Vuhan. Tamo saznaje za staro zanimanje praćenja brodova... muškarce koji fizički vuku velike brodove do luke. Sa pojavom motora ova potkultura je nestala, zajedno sa svojim karakterističnim pesmama i pokretima.

 • Buđenje na putovanju, 3. epizoda

  +

  Putovanje se nastavlja u provinciji Sičuan, gde se Hari sprijateljuje sa domaćinom koji mu priča o plemenskoj kulturi i uvodi ga u svet nomada. Hari uči kako se muze jak, kako se prave puter i knedle.

 • Buđenje na putovanju, 4. epizoda

  +

  Hari kreće na drugi deo svog putovanja preko Žute reke. Nalazi se na Tibetanskoj visoravni, a njegova misija je da nauči tibetansko streličarstvo. U selu u okrugu Ledu upoznaje učitelja koji je spreman da ga obuči i pripremi za lokalni turnir.

 • Buđenje na putovanju, 5. epizoda

  +

  Nastavlja se putovanje duž Huanghea. Hari je sada u centralnoj Mongoliji, gde provodi vreme sa nomadima koji gaje kamile. Pokušava da napravi neprocenjiv snimak kamile u sutonu, ali da li će životinje sarađivati s njim?

 • Buđenje na putovanju, 6. epizoda

  +

  Putovanje nas vodi kroz kolevku kineske civilizacije. Hari upoznaje proizvođača svetiljki od bambusa, čiji proizvodi se smatraju kulturnim nasleđem u Kini. Hari takođe uči kako se prave veliki zmajevi i učestvuje na takmičenju u puštanju zmajeva.