Dolina tehnološkog napretka

12+12+
Dolina tehnološkog napretka

Sinopsis

U emisiji Istorija interneta pratićemo put od stvaranja Silicijumske doline i njenog razvoja, sve do 2001. godine i eksplozije interneta. Srešćemo ljude koji su učestvovali u usponu, padu i ponovnom usponu sveta tehnike u ovom obliku koji je nama poznat.

Epizode

Sezona 1
 • Deo 1: Naredba "Zdravo svete"

  +

  Andersen i njegov tim tragaju za potencijalnim potencijalnim investitorima, koje će ubediti da je internet stvaran i da će trajati. S druge strane, Paterno i Kricelman bore se da osiguraju finansijska sredstva za svoju virtuelnu, društvenu platformu, TheGlobe.com. Fen menja svoj pristup dok u južnoj Kaliforniji traži nove prilike.

 • Deo 2: Pseudokod

  +

  Zahvaljujući investicijama, Netskejp uspeva da ostvari dominantnu poziciju na tržištu. Ovo će probuditi Majkrosoft i rat je počeo. TheGlobe.com nastavlja sa rastom i da li je konačno uspeo da skupi dovoljno novca za opstanak na tržištu? Za sada, jeste. Fen osniva novu kompaniju koja se bavi revolucionarnom striming tehnologijom.

 • Deo 3: Agilna metoda

  +

  Rat pretraživača je u punom jeku, a Majkrosoft se ponaša poput “gangster” i napada Netskejp. TheGlobe.com-u je potreban novi investitor, ali nisu baš ubeđeni da je potencijalni dobar za kompaniju. Uz pomoć nekoliko investitora i ukradene tehnologije, Fen osniva novu kompaniju po imenu Pikselon.

 • Deo 4: Prioritetna inverzija

  +

  Majkrosoft zadaje težak udarac Netskejpu, jer uz svaki prodat PC daje Internet Explorer. Paterno i Kricelman moraju da kalkulišu sa novcem i željom da prošire svoj posao. Pikselon se sprema za iBash događaj, a Fenov način poslovanja je sve sumnjiviji i privlači pažnju jednog od zaposlenih.

 • Deo 5: Semantička greška

  +

  Netskejp je na ivici propasti i mora da preduzme drastične mere. Peterno i Kricelman se bore da TheGlobe.com ostane fokusiran na virtuelne zajednice. Pikselon organizuje iBash, koncert u Vegasu na kome nastupaju najveće zvezde i revolucionarna striming tehnologija prvi put.

 • Deo 6: Fatalna greška

  +

  Andersen prelazi u AOL, a Barksdejl i dalje ne veruje Majkrosoftu. Paterno i Kricelman se grčevito bore da spasu TheGlobe.com i saznaju veoma loše vesti. Pikselonovi investitori i članovi odbora se suprotstavljaju Fenu i traže objašnjenje za propast njihove tehnologije.