Država

14+14+
National Geographic
Država

Sinopsis

Pratićemo četvoro britanskih državljana, dva muškarca i dve žene od kojih jedna ima devetogodišnjeg sina, koji se pridruže ISIS-u, radikalizuju i prihvate ili odbace nasilnu i nepopustljivu doktrinu, dok njihove porodice u Londonu žale zbog gubitka.

Epizode

Sezona 1
 • Država, epizoda 1

  +

  Četvoro mladih Britanaca, regruta ISIS-a, započinje novi život u Siriji. Džalal i Zijad se obučavaju za bitku, dok Šakira i Ushna uče pravila kojima žene moraju da se pokoravaju. Polažu zakletvu vernosti ISIS-u ubeđeni da su doneli pravu odluku.

 • Država, epizoda 2

  +

  Džalal i Zijad doživljavaju krvavu bitku na prvoj borbenoj liniji, Šakira je svedok užasnih posledica napada improvizovanom bombom, a Ushna je škoirana zbog brutalnog odnosa prema ženama. Džalal preispituje svoju odluku da dođe u Siriju.

 • Država, epizoda 3

  +

  Brak sa stranim borcem je izazov za Ushnu, ali ona je odlučna u nameri da uspe. Šakira mora da se uda da bi nastavila da radi i suočena je sa teškim posledicama kad odbije prosca. Džalal kupi majku i ćerku da bi sprečio da postanu seksualne robinje.

 • Država, epizoda 4

  +

  Džalal je svedok varvarskih kazni i lažnih egzekucija u propagandne svrhe. On odluči da rizikuje da bi pomogao da Ibitsam i Narin pobegnu. Ushnaina posvećenost raste, a Šakira razmišlja o nezamislivom - ima li načina da se izađe iz ISIS-a?