Evropa odozgo

6+6+

Nedelja 11:00

Promo

Sezona 5
00:15

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 10 mart u 11:00

  Belgija (Sezona 4)

 2. Nedelja 10 mart u 12:00

  Rumunija (Sezona 4)

 3. Nedelja 17 mart u 11:00

  Francuska (Sezona 2)

Sinopsis

Ova serija o spektakularnim putovanjima iznad zemlje, otkriva lepote najznačajnijih regija Evrope na način kakav nikada do sada nije viđen. Od rekordnih inženjerskih projekata iz Beneluksa, preko blistavog mediteranskog Božića na Malti, do projekta spasavanja morskih papagaja na Islandu, ovaj dokumentarni serijal sa sveobuhvatnim pristupom, sniman iz vazduha, otkriva nam tradicije, inovacije i inženjerska dostignuća koja i dan danas nastavljaju da oblikuju ove velike moderne nacije.

Klipovi

Epizode

 • Mediteran

  +

  Ovo putovanje Mediteranom odozgo prikazuje poznate suncobrane na plaži, najusamljeniji svetionik u Hrvatskoj i proslavu Božića na Malti.

 • Španska ostrva

  +

  Pogled iz ptičje perspektive na Kanarska i Balearska ostrva otkriva neverovatne morske sisare i jedinstvene vinograde. U gotskoj katedrali odigrava se redak svetlosni spektakl.

 • Britanska ostrva

  +

  Pogled iz ptičje perspektive na ostrva Velike Britanije, otkriva prelep aerodrom na plaži, proces recikliranja naftne platforme i dramatični vikinški vatreni festival.

 • Beneluks

  +

  Ovi snimci iz vazduha iz Beneluksa otkrivaju najveću branu protiv oluja na svetu, zatim, jednu od najužurbanijih luka u Evropi i neverovatan tepih od cveća.

 • Alpi

  +

  "Putovanje iznad Alpa otkriva inženjerski poduhvat sa solarnim panelima, festival balona na helijum i snimak leta sa ćelavim ibisom."

 • Nordijske zemlje

  +

  "Putovanje iznad Nordijskih zemalja otkriva najduže stepenice na svetu, poseban poduhvat za zaštitu atlantskog pufina i prazničnu paradu kajaka."

Special