Istražite Bugarsku: Plovdiv

6+6+

Explore Bulgaria 5: Plovdiv

00:19

Sinopsis

Peta sezona "Istražite Bugarsku" prikazuje tajne urbanog razvoja Bugarske. Ovog puta usredsredićemo se na lepotu i kulturne tradicije drugog najvećeg grada u zemlji, Plovdiva.

Epizode

Sezona 5
 • Grad sedam brda

  +

  U novoj sezoni "Istražite Bugarsku", Dragomir Simeonov, popularni radijski voditelj i bloger, vraća se u grad u kojem je odrastao, Plovdiv. Dragomir će istražiti lokalnu kulturu, civilizaciju i prirodne resurse regiona.

 • Marica

  +

  Kakav bi Plovdiv bio bez reke Marice? U ovoj epizodi, Drago se priprema za putovanje rekom od jednog kraja Plovdiva do drugog. Priprema za putovanje počinje vežbanjem veslanja u veslačkom klubu u Plovdivu, prolazi pored ostrva Adata i završava se u oblasti Stolipinovo.

 • Ostaci starih vremena

  +

  Filipopolis, Trimontijum, Filibe, Plovdiv, sve su to različiti nazivi kroz vekove za isto mesto. Drevni ostaci dokazuju da je Plovdiv jedan od najstarijih gradova Evrope. Drago zalazi u dubine prošlosti i arheologije da bi istražio blisku i daleku prošlost.

 • Stari grad

  +

  Stari grad Plovdiva svima je poznat, ali šta se krije iza poznatih turističkih destinacija? Drago ima zadatak da ih istraži kako ih nikad dosad nije. Penjući se po planinama, dobija pejzaž simetričnih kuća iz doba bugarske renesanse.

 • Nebo i zemlja

  +

  Poznato je da je okolina Plovdiva jednako zanimljiva kao i sam grad. Inspirisan sećanjima na dedu, vojnog pilota, Drago se ukrcava na voz i odlazi u posetu Muzeju avijacije u selu Krumovo, jedinom u Bugarskoj.

 • Raznolikost

  +

  Drago je svoju najnoviju ekspediciju posvetio raznolikim nacionalnostima i religijama stanovnika Plovdiva. Budući da je ovo najveći kosmopolitski grad u Bugarskoj, Plovdiv je dom raznolikih ljudi, od Bugara i Jermena do Turaka i Jevreja.