Istraživač 2.0

16+16+

Odgovori otvaraju nova pitanja.

00:30

Sinopsis

Gledaoci ne samo što će putovati u udaljene delove sveta nego i do dubine uma i skrivenih detalja istorije. Videće iz prve ruke kako su naši životi isprepletani sa stvarima koje utiču na to gde smo danas, gde smo bili i kuda idemo.

Klipovi

Epizode

 • Usta pakla

  +

  Fil Kigen putuje u nikaragvanski vulkan Masaja. Sal Masakela jaše sa Jahačima svetla u Tanzaniji, koji donose struju u udaljena sela. Marijana van Zeler istražuje visokotehnološka dostignuća u kloniranju.

 • Svemirska trka

  +

  Fil Kigen odlazi u pustinju Atakama da poseti opservatoriju Paranal. Marijana van Zeler putuje u Kaliforniju da priča sa članovima rastućeg pokreta Zemlja je ravna, kao i grupu volontera koji pokušavaju da opovrgnu njihove tvrdnje.

 • Iskopavanje dinosaurusa

  +

  Fil Kigen putuje u pustinju Moab kako bi otkrio drevni fosil dinosaurusa poznatog kao distrofejus. Tim Semjuels istražuje opadanje broja spermatozoida na Zapadu. Marijana van Zeler ima ekskluzivan pristup podzemnom tunelu krijumčara u pojasu Gaze.

 • Borbe na granici

  +

  Fil Kigen putuje na granicu između Indije i Pakistana, gde se odigrava neobična pogranična ceremonija. Tim Samjuels vidi iz prve ruke napetost između ljudi i rastuće populacije krokodila u Australiji.

 • Ključala reka

  +

  Fil Kigen putuje u Peru da istraži tajne Kipuće reke. Marijana van Zeler istražuje nerešeni napad na radnike američke ambasade na Kubi. Kara Santa Marija istražuje savremenu tehnologiju za ljude sa izgubljenim čulima.

 • U orlovom gnezdu

  +

  Fil Kigen kreće na rizičnu ekspediciju da vidi ptiće orla na ostrvu Katalina. Džej-Džej Keli odlazi na Havaje da vidi kako stanovnici žive od poljoprivrede i lova. Rajan Dafi istražuje ulogu nauke u rastućem broju alergija na kikiriki.

 • Drevne borilačke veštine

  +

  Fil Kigen odlazi u Indiju da nauči drevnu borilačku veštinu. Gelare Darabi istražuje novu tehnologiju koja pomaže u otkrivanju opasnih tornada. Rajan Dafi istražuje ilegalnu seču šuma u Kambodži.

 • U medveđoj jazbini

  +

  Fil Kigen putuje u Mejn sa biolozima kako bi obeležio majku medvedicu u hibernaciji i njene mladunce. Džej-Džej Keli istražuje nove linije Naska u Peruu. Kara Santa Marija istražuje budućnost poljoprivrede u Holandiji.

 • Vukovi Jeloustouna

  +

  Voditelj Fil Kigen odlazi u park Jeloustoun u potrazi za njegovim najpoznatijim grabljivcem, vukom. Sal Masekala odlazi u Ansertan u Teksasu, da vidi invazivnu vrstu koja je preuzela kontrolu nad jezerom.

 • Plivanje sa ajkulama

  +

  Fil Kigen odlazi u Meksiko da pomogne u obeležavanju kit-ajkula, kako bi bile zaštićene. Džej-Džej Keli istražuje ljude sa natprirodnom sposobnošću da pamte lica. Marijana van Zeler istražuje napredak čišćenja Fukušime.

 • Ljudski tornjevi

  +

  Fil Kigen putuje u Španiju da upozna ljude koji prave katalonske ljudske tornjeve. Sal Masakela istražuje rizike trgovine marihuanom u zamenu za keš.

 • Lavovi Zambije

  +

  Fil Kigen putuje u Zambiju da pomogne u obeležavanju lavova. Frančeska Fjorentini istražuje uzrok zemljotresa u Oklahomi. Kara Santa Marija istražuje da li ukrštamo pse do smrti. Rajan Dafi pridružuje se Koriju Bokeru u istraživanju ekološkog rasizma.

 • Nauka o trkačkim automobilima

  +

  Fil Kigen putuje u Severnu Karolinu da istraži nauku koja se krije iza Naskar trka. Džago Kuper istražuje novo jezivo otkriće ljudskog žrtvovanja. Frančeska Fjorentini otkriva šta nam zapravo govore analize DNK.