Istraživanje okeanskih olupina

12+12+
©National Geographic
Istraživanje okeanskih olupina

Sinopsis

Sarađujući s roniocima, istraživačima olupina i arheolozima, ovaj serijal pripoveda o poslednjim trenucima brodova i posada, nakon susreta s katastrofom. Otkrivanjem dokaza o olupinama pomoću savremene kompjuterske grafike i najnovije podmorske tehnologije, i uz pomoć ličnih svedočenja, na videlo izlazi humana strana ovih tragedija, kao i odgovori na pitanja o uzroku tragedije. Ne propustite serijal Istraga olupina na TV kanalu National Geographic.

Epizode

Sezona 1
 • Ubice iz dubine

  +

  Ova epizoda istražuje tri različite olupine nemačkih podmornica, uključujući UC66, prvu podmornicu koju je potopio avion, kao i U480, prvu nevidljivu podmornicu.

 • Opasnost napred

  +

  Naoružani najsavremenijom podmorskom tehnologijom i svedočenjima očevidaca, ukrcavamo se na dva prokleta broda kako bi saznali šta je izazvalo katastrofu.

 • Poslednji dani bojnog broda

  +

  Priče preživelih i analize najboljih svetskih stručnjaka za pomorske olupine, otkrivaju slabe tačke najmoćnijih ratnih brodova koje su ih dovele do propasti.

 • Nuklearne olupine

  +

  Otkrivajući ostatke ratnih brodova, preko Tihog do Atlantskog okeana, saznajemo kako je atomska bomba zauvek promenila svet.

 • Divljačka osveta

  +

  U ovoj epizodi gledaoci će saznati kako su Amerikanci pokrenuli masovno bombardovanje japanske mornarice i kako je ruska podmornica torpedovala nemački brod "Vilhelm Gustlof".

 • Propale invazije

  +

  U ovoj epizodi istražujemo dve najneuspešnije invazije u prošlosti pomorskog ratovanja. Kako je pobeđena španska mornarica i zašto je saveznička flota uništena tokom Prvog svetskog rata?

 • Izgubljena flota iz I svetskog rata

  +

  Istrage otkrivaju najveće povlačenje i prkos u prošlosti ratovanja. Kompjuterska grafika i svedočenja očevidaca bacaju svetlo na događaje i skupljanje ostataka koje je usledilo.

 • Sudari na moru

  +

  Istraživanja tri istorijska sudara otkrivaju nepredvidive opasnosti na moru, kao i to kako su one uticale na donošenje novih pravila i budućnost tehnološkog napretka.

 • Otrovne olupine

  +

  Otkrivamo dva broda natovarena smrtonosnim teretom. Potopljena plovila su tempirane bombe i niko ne zna ni kada, ni kako, bi mogle da eksplodiraju.

 • Tajne Škotskog mora

  +

  Tokom Prvog svetskog rata dva ratna broda su potonula pod kontroverznim okolnostima, severno od Škotske. Sada napokon možemo da oživimo priče o ovim misterioznim olupinama.