Isušivanje okeana

12+12+

Nedelja 21:00

Četvrtkom u 22:00

00:30

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 9 avgust u 20:00

  Izgubljeni džinovi (Sezona 2)

 2. Nedelja 9 avgust u 21:00

  Zakopane tajne zlatne groznice (Sezona 2)

 3. Nedelja 16 avgust u 21:00

  Tajne španske armade (Sezona 2)

Sinopsis

Isušivanje okeana zalazi duboko u nepoznato. Epski serijal stvara novu podvodnu avanturu i nauku o Zemlji vodi u novom smeru.

Klipovi

Epizode

 • Tajne Dana D

  +

  Pomoću najsavremenije sonarne tehnologije, jedinstvena ekspedicija pokušaće da locira potopljene savezničke brodove uz obale Normandije. Postoji preko stotinu olupina brodova koji su korišćeni tokom najveće pomorske invazije na svetu.

 • Tajne španske armade

  +

  Pokušaj Španije da okupira Englesku propao je kada je armada poražena. Isušivanjem okeana otkrićemo kako su Englezi ukrali brodsku tehnologiju da bi stvorili sopstvenu imperiju.

  Sledeće na programu
  Nedelja 16 avgust u 21:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Ubitačne podmornice

  +

  Prvo skriveno oružje na svetu, nemačka podmornica, bori se protiv kraljevske ratne mornarice. Potapajući 12 t brodova, skoro da su pobedili u ratu. Povratni udarac menja prošlost pomorskog ratovanja. Isušivanje okeana ispričaće priču.

 • Tajne Građanskog rata

  +

  Kopnene borbe američkog građanskog rata dobro su poznate, ali bitke na moru oblikovale su ishod rata. Morski arheolozi i istoričari kreću u potragu za tajnama američkog građanskog rata.

  Sledeće na programu
  Nedelja 23 avgust u 21:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Zakopane tajne zlatne groznice

  +

  Isušićemo vodu koja je prekrivala sadašnje ulice San Franciska, reka Sakramento i ledene vode Klondajka u severnoj Kanadi, kako bismo ispričali istinitu priču o zlatnoj groznici 19. veka.

  Sledeće na programu
  Nedelja 9 avgust u 21:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Izgubljene nuklearke Hladnog rata

  +

  Više od 50 godina, dve najveće sile, SAD i Sovjetski Savez, koriste svoje resurse u svrhu razvijanja nuklearnih oružja. Hladni rat je prvi svetski nuklearni obračun. To je i najtajniji rat na svetu. Savremenom kompjuterskom grafikom otkrićemo tajne Hladnog rata.

 • Tajne Njujorka

  +

  Najnoviji razvoji u sonarnoj tehnologiji otkrivaju potopljene brodove. Voda i mulj se povlače, i otkrivaju tajnu ispod Menhetna. Neverovatan inženjerski poduhvat, ikona koja je postavila rekord kao i neverovatna žrtva tajnog ratovanja u Prvom svetskom ratu.

  Sledeće na programu
  Nedelja 30 avgust u 21:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Spasavanje iz pećine na Tajlandu

  +

  Isušivanje okeana vrši prvo 3D snimanje tajlandske pećine, otkrivajući nove detalje o pokušaju spasavanja 12 dečaka iz potopljene pećine.

 • Olupine iz Rata na Pacifiku

  +

  Ekspedicija traži olupine iz "Rata na Pacifiku", uključujući i olupinu broda USS Indijanapolis, koji je dostavio bombu bačenu na Hirošimu.

 • Hitlerovi smrtonosni brodovi

  +

  Ovo je priča o Hitlerovoj viziji da pokori svet pomoću savremenih podmornica. Isušivanje okeana prikazaće uspon i pad smrtonosne flote Trećeg rajha.

 • Tajne Loh Nesa

  +

  Isušivanje okeana pokušaće da reši jednu od najvećih misterija na svetu i otkriti identitet čudovišta iz Loh Nesa. Dok voda otiče, otkrićemo mnogo više od pukog postojanja jednog čudovišta.

 • Tajna prošlost Londona

  +

  London je jedan od najmoćnijih gradova sveta. Isušivanjem okeana, otkrićemo priču o njegovom neverovatnom usponu.

 • Izgubljeni džinovi

  +

  Tokom proteklog veka pojavila se nova vrsta morskih džinova. Pomorski arheolozi i istoričari kreću u potragu za najvećim olupinama morskih dubina.

  Sledeće na programu
  Nedelja 9 avgust u 20:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Udar na Pacifiku

  +

  Isušivanje okeana otkriva tajne kako je japansko carstvo postalo moćno na Tihom okeanu i kako je, koristeći superiornu tehnologiju, uspelo da okrene svoju moć protiv saveznika.

 • Uspon Rimskog carstva

  +

  Isušivanje okeana otkriva tajne kako je Rimsko carstvo kontrolisalo mora u antičkom svetu i kako su upotrebljavali moć vulkana da bi iskoristili snagu same prirode.