Isušivanje okeana

12+12+

Četvrtak 22:00

Četvrtkom u 22:00

00:30

Sledeće emitovanje

 1. Četvrtak 20 februar u 22:00

  Tajna prošlost Londona (Sezona 2)

 2. Nedelja 23 februar u 13:00

  Tajna prošlost Londona (Sezona 2)

 3. Četvrtak 27 februar u 22:00

  Izgubljeni džinovi (Sezona 2)

Sinopsis

Isušivanje okeana zalazi duboko u nepoznato. Epski serijal stvara novu podvodnu avanturu i nauku o Zemlji vodi u novom smeru.

Klipovi

Epizode

 • Tajne Dana D

  +

  Pomoću najsavremenije sonarne tehnologije, jedinstvena ekspedicija pokušaće da locira potopljene savezničke brodove uz obale Normandije. Postoji preko stotinu olupina brodova koji su korišćeni tokom najveće pomorske invazije na svetu.

 • Tajne španske armade

  +

  Pokušaj Španije da okupira Englesku propao je kada je armada poražena. Isušivanjem okeana otkrićemo kako su Englezi ukrali brodsku tehnologiju da bi stvorili sopstvenu imperiju.

 • Ubitačne podmornice

  +

  Prvo skriveno oružje na svetu, nemačka podmornica, bori se protiv kraljevske ratne mornarice. Potapajući 12 t brodova, skoro da su pobedili u ratu. Povratni udarac menja prošlost pomorskog ratovanja. Isušivanje okeana ispričaće priču.

 • Tajne Građanskog rata

  +

  Kopnene borbe američkog građanskog rata dobro su poznate, ali bitke na moru oblikovale su ishod rata. Morski arheolozi i istoričari kreću u potragu za tajnama američkog građanskog rata.

 • Zakopane tajne zlatne groznice

  +

  Isušićemo vodu koja je prekrivala sadašnje ulice San Franciska, reka Sakramento i ledene vode Klondajka u severnoj Kanadi, kako bismo ispričali istinitu priču o zlatnoj groznici 19. veka.

 • Izgubljene nuklearke Hladnog rata

  +

  Više od 50 godina, dve najveće sile, SAD i Sovjetski Savez, koriste svoje resurse u svrhu razvijanja nuklearnih oružja. Hladni rat je prvi svetski nuklearni obračun. To je i najtajniji rat na svetu. Savremenom kompjuterskom grafikom otkrićemo tajne Hladnog rata.

 • Tajne Njujorka

  +

  Najnoviji razvoji u sonarnoj tehnologiji otkrivaju potopljene brodove. Voda i mulj se povlače, i otkrivaju tajnu ispod Menhetna. Neverovatan inženjerski poduhvat, ikona koja je postavila rekord kao i neverovatna žrtva tajnog ratovanja u Prvom svetskom ratu.

 • Spasavanje iz pećine na Tajlandu

  +

  Isušivanje okeana vrši prvo 3D snimanje tajlandske pećine, otkrivajući nove detalje o pokušaju spasavanja 12 dečaka iz potopljene pećine.

 • Olupine iz Rata na Pacifiku

  +

  Ekspedicija traži olupine iz "Rata na Pacifiku", uključujući i olupinu broda USS Indijanapolis, koji je dostavio bombu bačenu na Hirošimu.

 • Hitlerovi smrtonosni brodovi

  +

  Ovo je priča o Hitlerovoj viziji da pokori svet pomoću savremenih podmornica. Isušivanje okeana prikazaće uspon i pad smrtonosne flote Trećeg rajha.

 • Tajne Loh Nesa

  +

  Isušivanje okeana pokušaće da reši jednu od najvećih misterija na svetu i otkriti identitet čudovišta iz Loh Nesa. Dok voda otiče, otkrićemo mnogo više od pukog postojanja jednog čudovišta.

 • Tajna prošlost Londona

  +

  London je jedan od najmoćnijih gradova sveta. Isušivanjem okeana, otkrićemo priču o njegovom neverovatnom usponu.

  Sledeće na programu
  Četvrtak 20 februar u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 23 februar u 13:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Izgubljeni džinovi

  +

  Tokom proteklog veka pojavila se nova vrsta morskih džinova. Pomorski arheolozi i istoričari kreću u potragu za najvećim olupinama morskih dubina.

  Sledeće na programu
  Četvrtak 27 februar u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 1 mart u 13:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Udar na Pacifiku

  +

  Isušivanje okeana otkriva tajne kako je japansko carstvo postalo moćno na Tihom okeanu i kako je, koristeći superiornu tehnologiju, uspelo da okrene svoju moć protiv saveznika.

  Sledeće na programu
  Četvrtak 5 mart u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 8 mart u 13:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Uspon Rimskog carstva

  +

  Isušivanje okeana otkriva tajne kako je Rimsko carstvo kontrolisalo mora u antičkom svetu i kako su upotrebljavali moć vulkana da bi iskoristili snagu same prirode.

  Sledeće na programu
  Četvrtak 12 mart u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 15 mart u 13:00
  12+12+
  Na National Geographic