Izgubljena blaga Egipta

Petak 13 septembar 19:00

12+12+
National Geographic
Izgubljena blaga Egipta

Sledeće emitovanje

 1. Petak 13 septembar u 19:00

  Tutankamonovo blago

 2. Petak 13 septembar u 20:00

  Istraživanje grobnice u piramidi

 3. Nedelja 15 septembar u 08:50

  Tutankamonovo blago

Sinopsis

Serijal koji prati međunarodnu ekipu egiptologa, koji razotkrivaju najveće blago drevne arheologije, egipatsku Dolinu kraljeva. Pratimo savremene istraživače dok se bore sa vrućinama i nepristupačnim terenom, kako bi došli do najvećih otkrića ikada.

Epizode

Sezona 1
 • Tutankamonovo blago

  +

  U ovoj epizodi arheolozi razotkrivaju misterije najpoznatijeg egipatskog faraona, Tutankamona. Najnovija tehnologija otkriva zašto je grobnica ovog kralja ostala netaknuta od pljačkaša hiljadama godina.

  Sledeće na programu
  Petak 13 septembar u 19:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 15 septembar u 08:50
  12+12+
  Na National Geographic
 • +

 • Pljačkaši grobnica

  +

  Na zapadnom kraju Doline kraljeva leži poslednja neistražena grobnica. Američki egiptolog Don Rajan vrši forenzička ispitivanja grobnice 49, u nadi da će pronaći blaga koja su ostavili drevni pljačkaši grobnica. Pronalaze drevni prsten Ramzesa III.

 • Prokletstvo zagrobnog života

  +

  Arheolozi pronalaze dokaze o spremanju drevnih Egipćani za zagrobni život. Istražujemo najsvetiju grobnicu u Dolini kraljeva, onu koja pripada Setiju prvom. U grobnici se nalazi sveti tekst o životu posle smrti.

 • Istraživanje grobnice u piramidi

  +

  Zašto su egipatski faraoni napustili piramide u Gizi i odabrali Dolinu kraljeva za svoje grobnice? U senci piramida dolazi do otkrića u grobnici staroj 4.500 godina. Spuštamo se 100 m pod zemlju da bismo istražili prvu grobnicu izgrađenu u dolini.

  Sledeće na programu
  Petak 13 septembar u 20:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 15 septembar u 09:40
  12+12+
  Na National Geographic
 • Kleopatrina izgubljena grobnica

  +

  Pratimo arheologe koji traže grobnicu Kleopatre. Podvodni arheolozi rone do drevne Aleksandrije. Druga ekipa nosi 4.000 godina stare mumije na rendgen, u potrazi za skrivenim blagom. Advokat i arheolog otriva tunele koji možda vode do grobnice poslednjeg faraona.