Izgubljeno blago Rima

Utorak 17:00

6+6+
©National Geographic
Izgubljeno blago Rima

Sledeće emitovanje

 1. Utorak 5 mart u 17:00

  Izgubljeni grad-blizanac Pompeje: Herkulaneum

 2. Petak 8 mart u 17:00

  Izgubljeno blago Rima: Žene iskopavaju prošlost

Sinopsis

Serijal Izgubljena blaga Rima na TV kanalu National Geograhic prati međunarodne ekipe arheologa, koje kreću u novu sezonu iskopavanja, da bi otkrili tajne o životu u rimskom carstvu. Puzeći ispod Pompeje, pronalaženjem izgubljenog koloseuma, i izvlačenjem dve hiljade godina starog ovna iz vojnog broda, arheolozi otkrivaju tajne ove drevne civilizacije.

Epizode

Sezona 1
 • Izgubljeno blago Rima: Žene iskopavaju prošlost

  +

  Ženska ekipa arheologa dolazi do jedinstvenog otkrića, zatim pronalaze amfiteatar i tragaju za drevnim odmaralištem ispod mora.

  Sledeće na programu
  Petak 8 mart u 17:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Izgubljene tajne Pompeje

  +

  Arheolozi započinju nova iskopavanja u Pompeji. Pronalaze lobanju, istražuju neobičnu mumiju i četvoronoške istražuju podzemne tunele.

 • Potopljene tajne Rima

  +

  Uz obalu Silicije, pomorski arheolozi otkrivaju tragove žestokih borbi, koje su promenile prošlost drevnog Rima i dovele do njegovog uspona.

 • Tajne koloseuma

  +

  Kako je Koloseum postao simbol rimske moći? U potrazi za odgovorima, arheolozi silaze u ruševine i pronalaze davno izgubljene amfiteatre

 • Neronova izgubljena palata

  +

  Zlatna kuća se nalazi ispod Rima. Zašto je ovo ogromno zdanje zakopano? Šta sudbina ove palate može da otkrije o njenom graditelju, o ozloglašenom caru Neronu?

 • Tajne velikog rimskog zida

  +

  Stručnjaci istražuju Hadrijanov zid, koji predstavlja najveću građevinu koju su izgradili drevni Rimljani. Cilj im je da otkriju tajne o životu i smrti na granicama imperije.

 • Izgubljeni grad-blizanac Pompeje: Herkulaneum

  +

  Stručnjaci pregledaju jezive kosture iz Herkulanuma i otkrivaju šta se sve dogodilo u poslednjim satima, nakon erupcije Vezuva.

  Sledeće na programu
  Utorak 5 mart u 17:00
  6+6+
  Na National Geographic