Ja sam buntovnik

16+16+
NG Studios/ Amelia Host
Ja sam buntovnik

Sinopsis

Dokumentarna serija govori o manje poznatim likovima koji su dokazali da do promene dolazi samo kad se prekrše pravila. Četiri osobe iz četiri vremenska perioda i četiri različita sveta su autsajderi koji su došli do izražaja u svetu poroka.

Epizode

Sezona 1
 • Čuveni Vidži

  +

  Vidži je napravio umetnost od fotografisanja ubistava na ulicama Njujorka tokom ratova bandi u vreme prohibicije. Da da bi uspeo u tome, Vidži je morao da se sprijatelji sa nekim zloglasnim gangsterima, ali i da sarađuje sa policijom.

 • Hakeri i štreberi

  +

  Kevin Mitnik je bio jedan od prvih zloglasnih hakera početkom osamdesetih godina i postao je simbol mračne strane tehnologije. Tri godine je vukao FBI za nos koristeći svoje hakerske veštine.

 • Ljubavna droga

  +

  Hemičar Aleksandar Šulgin napustio je svoj posao nakon psihodeličnog tripa na meskalinu. Postao je opsednut hemijom koja može da unapredi um i izazove empatiju. Stvorio je preko 250 psihodeličnih droga.

 • Oteti

  +

  Luis Mur je 1972. godine tužio grad Detroit zbog rasno motivisane policijske brutalnosti. Nakon što mu je policija ponovo pretila, Luis je sa bratom Melvinom i prijateljem Henrijem oteo putnički avion i zahtevao razgovor sa predsednikom Niksonom.