Kolosalne mašine

6+6+
©National Geographic
Kolosalne mašine

Sinopsis

Na TV kanalu National Geographic, istražujemo rad najvećih mašina na svetu, kako bi otkrili savremenu tehnologiju i inženjerska dostignuća, koja omogućavaju rad ovih kolosalnih mašina. Ne propustite seriju Kolosalne mašine na Nat Geo TV kanalu.

Epizode

Sezona 1
 • Svemirski inženjering

  +

  Otkrivanje svih tajni svemira zahteva upotrebu nekih neverovatnih mašina. Ono što se krije ispod "haube" ovih tehničkih čuda zaista je neverovatno.

 • Morska čudovišta

  +

  Kako se transportuje nosač aviona? Kako naftna platforma odoleva uraganskim vetrovima? Kada podmornica klase Ohajo, stiže do dna okeana, kako ostaje tiha i nevidljiva? Gledaoci će otkriti tajne kolosalnih mašina, koje nam pomažu da istražimo okeane.

 • Tu su zmajevi

  +

  Galaksi C-5 nosi ogroman teret. Erbasova letelica za gorivo, uspešno dopunjuje rezervoare dva borbena lovca tokom leta. Cepelin "Airlander 10" savršeno spaja upotrebu novih materijala i tehnologiju, koja bi mogla da utiče na budućnost letenja.

 • Mašine za ispod nule

  +

  Ledolomci se probijaju do mesta do kojih avioni ne stižu lako. Grtalica za sneg koristi tajne sastojke kako vozovi ne bi ispali iz šina u zaleđenim regionima. Kvad prolazi kroz sneg, u kojem bi druga vozila ostala zaglavljena.

 • Mašine koje jedu zemlju

  +

  Ovo su ogromne mašine za iskopavanje, čiju je veličinu skoro nemoguće zamisliti. Bager dreglajn, kolosalna mašina veličine jedne zgrade, koja hoda između iskopina i predstavlja novu generaciju, klimatski prihvatljivijih rudarskih džinova.

 • Mamutska proizvodnja

  +

  Najveći svetski trodimenzionalni štampač štampa čitavo vozilo. Mašina za bušenje tunela, pravi podzemni auto-put. Inženjeri dizajniraju mašinu na kojoj se proizvode delovi od samo jednog komada metala.