Kosmos: Mogući svetovi

Nedelja 18:00

6+6+
National geographic
Kosmos: Mogući svetovi

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 17 oktobar u 18:00

  Kosmička povezanost

 2. Nedelja 17 oktobar u 19:00

  Čovek bilion svetova

 3. Nedelja 24 oktobar u 18:00

  Potraga za inteligentnim oblicima života na Zemlji

Sinopsis

U prostranstvu vremena i svemira, postoji beskonačan broj svetova koje treba istražiti i priča koje treba ispričati. Najbolji nastavak serijala “Kosmos” do sada je uzbudljivo putovanje do izgubljenih svetova i svetova koje tek treba otkriti.

Epizode

Sezona 3
 • Merdevine do zvezda

  +

  Avantura koja istražuje milijarde godina razvoja uma i svesti. Poseta laboratoriji staroj 100 000 godina. Priča o promeni životnog stila koji je radikalno promenio oblik ljudskog postojanja i život jeretika koji je otkrio boga u knjizi prirode.

 • Senke zaboravljenih predaka

  +

  Od rođenja đavola u drevnoj Persiji, gde voljeni porodični pas postaje krvoločna zver, do neverovatne priče o prosvetljenim majmunima, ovo je istraživanje ljudskog potencijala za promene. Ovo je priča o tome kako je najgore čudovište postalo najveće svetlo.

  Sledeće na programu
  Nedelja 7 novembar u 18:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Izgubljeni grad života

  +

  Nova vizija nastanka na dnu krvavog crvenog mora, na mladoj Zemlji. Ovo je priča o čoveku koji je pronašao tragove života koji su nastali na zelenom dragulju. Dok je tragao za poreklom života, ugrozio je sopstveni, igrajući se sa svojim mučiteljima.

 • Vavilov

  +

  U prvoj polovini 20. veka genetičar Nikolaj Vavilov proputovao je pet kontinenata praveći svetsku zbirku semena. Sanjao je o tome da se kroz nauku iskoreni glad u svetu. Odbijanje da izgovori naučnu laž koštalo ga je života.

 • Kosmička povezanost

  +

  Putovanje koje razotkriva prošlost stvaranja svesti uključuje dolazak u drevnu Grčku, posetu najvećim oblicima života na svetu i neverovatan san napuštenog siročeta koji je utabao put za razumevanje misli.

  Sledeće na programu
  Nedelja 17 oktobar u 18:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Čovek bilion svetova

  +

  Dete leži na tepihu u oronuloj zgradi i sanja o međuzvezdanim avanturama. U početku zvezdanog doba, karijera mladog Karla Sagana stvorena je u sukobu njegovih mentora, dva titana nauke. Sagan ispunjava dečački san i nastavlja njihova istraživanja.

  Sledeće na programu
  Nedelja 17 oktobar u 19:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Potraga za inteligentnim oblicima života na Zemlji

  +

  Otkriće skrivene podzemne mreže, koja je saradnja četiri životna kraljevstva, kao i priča o prvom kontaktu između ljudi i bića koja komuniciraju simbolima. Ova bića održavaju reprezentativnu demokratiju nekoliko desetina miliona godina.

  Sledeće na programu
  Nedelja 24 oktobar u 18:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Žrtvovanje sonde Kasini

  +

  Misteriozna neispričana priča o naučniku koji je smislio kako da ode na Mesec dok se borio u rovovima tokom Prvog svetskog rata. Napisao je pismo pedeset godina u budućnost. Ono je omogućilo misiju Apolo.

  Sledeće na programu
  Nedelja 24 oktobar u 19:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Magija bez laži

  +

  U oblasti kvantne mehanike svetlo može da čini dve kontradiktorne stvari. Neobjašnjivo je kako nevidljivi posmatrač može da promeni realnost. Ovo je priča o čoveku koji je nabasao na rupu u realnosti i tehnološku revoluciju koju je ona omogućila.

  Sledeće na programu
  Nedelja 31 oktobar u 18:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Priča o dva atoma

  +

  Dva atoma iz različitih delova univerzuma sastaju se na maloj planeti. Kako je smrtonosni zagrljaj između nauke i države promenio sudbinu sveta? Ovo je priča o onima koji su navikli da žive u senci smrtonosne opasnosti, sve dok ih nije ubila. Sve osim jednog.

  Sledeće na programu
  Nedelja 31 oktobar u 19:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Prolazna milost nastanjive zone

  +

  Nema zaklona od promena u kosmosu. Doći će vreme tokom životnog veka Sunca kada Zemlja više neće biti naš dom. Ovo je priča o našim precima koji su se suočili sa sličnim izazovom i o dugoročnoj budućnosti čovečanstva na drugim planetama.

 • Odrastanje u antropocenu

  +

  U kakvom svetu bi moglo da odraste dete rođeno 2020? Kada je počelo naše uništavanje planete? Mogući svet koji očekuje našu ćerku u dvadesetim godinama: svet koji odbija da se suoči sa realnim i rastućim pretnjama.

  Sledeće na programu
  Nedelja 7 novembar u 19:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Sedam čuda novog sveta

  +

  Mladi Karl Sagan i Nil Tajson prvi put su otkrili svoju ljubav prema nauci tokom njujorške Svetske izložbe. Posetićemo zaslepljujuće paviljone Svetske izložbe u Njujorku za 2039. godinu. Problemi su rešeni javnim opredeljenjem i naukom.

  Sledeće na programu
  Nedelja 14 novembar u 18:00
  6+6+
  Na National Geographic