Kraljevi rudnika

16+16+
Kraljevi rudnika

Sinopsis

Lovac na drago kamenje Gaj Klaterbak sastavio je elitnu ekipu da bi zaradio trgovinom. Ali ulozi ne mogu biti veći – grupa neznanaca rizikuje svoj novac, vreme i reputaciju zbog Gajevog obećanja o avanturi, dragom kamenju i profitu.

Epizode

Sezona 1
 • Kralj safira

  +

  Odlazimo u Ratnapuru, Šri Lanka, da nađemo mali rudnik iz koga se može iskopati veliko drago kamenje. Padparađa, kralj safira, najređi je safir na svetu i ukrašavao je čak i maharadžine krune.

 • Crni opal

  +

  Kraljevi rudnika idu u Lajtning Ridž u Australiji u potragu za rudnikom iz koga bi se mogao iskopati jedan od najređih i najvrednijih opala na svetu – crni opal. Pregovaraju s Australijancima koji su nepoverljivi prema strancima, naročito rudarima.

 • Sedam safira

  +

  Kraljevi rudnika putuju na Madagaskar, na jedno od retkih mesta na svetu gde postoji rudnik sa safirima duginih boja. To je njihov cilj – sedam safira, svaki drugačije boje.

 • Dinamitom do granata

  +

  Kraljevi rudnika putuju u zemlju Masaija u Tanzaniji u potrazi za malim rudnikom gde se vade ružičasti granati. Reč je o dosad najopasnijem rudniku, mogu samo dinamitom da probiju već opasan rudnik 40 metara ispod površine.

 • Afrički akvamarin

  +

  Kraljevi rudnika putuju u Zambiju u potrazi za malim rudnikom iz koga se vadi jedan od najtraženijih kamenova – dvostruko plavi akvamarin. Gaj se već 30 godina bavi trgovinom dragog kamenja i retko je viđao ovaj kamen.

 • Eksplozivi i smaragdi

  +

  Proizvodnju smaragda u Zambiji čuvaju do zuba naoružani čuvari. Kraljevi rudnika traže mali rudnik s najskupljim smaragdima. Ubeđeni da su na dobrom tragu, imaju nedelju dana da pokrenu rudnik. Mnogo rizikuju tražeći najčistije zambijske smaragde.

 • Krvavocrveni rubini

  +

  Kraljevi rudnika stižu na Grenland. Otapanje leda je otkrilo dragulje. Meštanima je dopušteno da kopaju, ali tim početnicima treba pomoć. Tim Gaja Klaterbaka nema ni 7 dana da ih obuči, napravi rudnik i nađe dragulj dostojan nove industrije rubina.

 • Kolumbijski smaragdi

  +

  Gaj Klaterbak okuplja tim rudara, inženjera i mehaničara iz celog sveta za lov na dragulje. Želi to da radi kako treba. Kopanje ima loš publicitet. Gajev plan je da nađe male rudnike koji čuvaju okolinu i imaju pošten odnos prema radnicima.