Kraljevstvo mumija

6+6+

Subota 11:00

Nedelja u 21:00

00:30

Sledeće emitovanje

 1. Subota 9 decembar u 11:00

  Skrivena odaja

 2. Subota 9 decembar u 12:00

  Usamljeni kovčeg

 3. Subota 9 decembar u 13:00

  Obijeni kovčeg

Sinopsis

Serija Kraljevstvo mumija na TV kanalu National Geographic prati Dr Ramadana Huseina i njegov tim koji se nalaze pred najvećim izazovom do sad. U novootkrivenom kompleksu grobnica u Sakari jedna grobnica se razlikuje od ostalih. U njoj se nalazi samo jedan kameni sarkofag, dok su ostale pune mumija. Kakve će tajne o telu starom 2.600 godina otkriti koristeći tehnike forenzičkog istraživanja i najnoviju tehnologiju, saznajte u seriji Kraljevstvo mumija na TV kanalu National Geographic

Epizode

Sezona 1
 • Skrivena odaja

  +

  Unutar drevne egipatske nekropole Sakare dr Ramadan Husein i njegova ekipa otkopavaju jedinstveni kompleks grobnica. Ramadana je zaintrigirao zid na dnu okna, dubine 30 m. Instinkt mu govori da bi tu mogla biti skrivena grobnica.

  Sledeće na programu
  Subota 9 decembar u 11:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Posao smrti

  +

  Iskopavanjima su otkriveni podaci o praksama sahranjivanja drevnih Egipćana. Međutim, ništa ni nalik ovoj kapeli nikada ranije nije otkriveno.

  Sledeće na programu
  Subota 16 decembar u 12:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Usamljeni kovčeg

  +

  U novootkrivenom kompleksu grobnica u Sakari jedna grobnica se ističe. U njoj se nalazi jedan kameni sarkofag, dok su druge grobnice prepune mumija. Dr Ramadan Husein i ekipa suočavaju se sa najvećim izazovom dosad: otvaranjem sarkofaga od pet tona.

  Sledeće na programu
  Subota 9 decembar u 12:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Misterija srebrne maske

  +

  Arheolozi u nekropoli Sakara pronalaze prvu srebrnu masku u poslednjih sto godina. Takođe, otkrivaju podatke o malo poznatoj boginji.

  Sledeće na programu
  Subota 16 decembar u 13:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Obijeni kovčeg

  +

  Posao arheologa veoma podseća na detektivski posao, a najviše ako imate sarkofag od 12 tona koji je očigledno bio obijen. Poklopac nije u ravni sa osnovom. Zbog rupa u malteru, dr Ramadan Husein misli da je poklopac skinut i vraćen u antičko doba.

  Sledeće na programu
  Subota 9 decembar u 13:00
  6+6+
  Na National Geographic
 • Sluge boginje zmija

  +

  U najdubljem nivou grobnice dr Ramadan Husein i njegova ekipa pronašli su dva sveštenika sahranjena jedan pored drugog. Istragom su utvrdili da je katakomba prepuna svetlucavog blaga bogatih sveštenika, koji su bili posvećeni boginji zmija.

  Sledeće na programu
  Subota 16 decembar u 11:00
  6+6+
  Na National Geographic