Kraljevstvo mumija

6+6+

Nedelja u 21:00

00:30

Sinopsis

Serija Kraljevstvo mumija na TV kanalu National Geographic prati Dr Ramadana Huseina i njegov tim koji se nalaze pred najvećim izazovom do sad. U novootkrivenom kompleksu grobnica u Sakari jedna grobnica se razlikuje od ostalih. U njoj se nalazi samo jedan kameni sarkofag, dok su ostale pune mumija. Kakve će tajne o telu starom 2.600 godina otkriti koristeći tehnike forenzičkog istraživanja i najnoviju tehnologiju, saznajte u seriji Kraljevstvo mumija na TV kanalu National Geographic

Epizode

 • Skrivena odaja

  +

  Unutar drevne egipatske nekropole Sakare dr Ramadan Husein i njegova ekipa otkopavaju jedinstveni kompleks grobnica. Ramadana je zaintrigirao zid na dnu okna, dubine 30 m. Instinkt mu govori da bi tu mogla biti skrivena grobnica.

 • Usamljeni kovčeg

  +

  U novootkrivenom kompleksu grobnica u Sakari jedna grobnica se ističe. U njoj se nalazi jedan kameni sarkofag, dok su druge grobnice prepune mumija. Dr Ramadan Husein i ekipa suočavaju se sa najvećim izazovom dosad: otvaranjem sarkofaga od pet tona.

 • Obijeni kovčeg

  +

  Posao arheologa veoma podseća na detektivski posao, a najviše ako imate sarkofag od 12 tona koji je očigledno bio obijen. Poklopac nije u ravni sa osnovom. Zbog rupa u malteru, dr Ramadan Husein misli da je poklopac skinut i vraćen u antičko doba.

 • Sluge boginje zmija

  +

  U najdubljem nivou grobnice dr Ramadan Husein i njegova ekipa pronašli su dva sveštenika sahranjena jedan pored drugog. Istragom su utvrdili da je katakomba prepuna svetlucavog blaga bogatih sveštenika, koji su bili posvećeni boginji zmija.