Nacističke megastrukture: Amerika u ratu

16+16+

Ponedeljak 15:05

Ubiti hitlera

02:57

Sledeće emitovanje

 1. Ponedeljak 26 avgust u 15:05

  Ostrvo tvrđava (Sezona 5)

 2. Ponedeljak 26 avgust u 16:00

  Hitlerova skloništa (Extra)

 3. Utorak 27 avgust u 15:05

  Odbrambene linije (Extra)

Sinopsis

Priča o najvažnijim bitkama američke vojske protiv nacista i Japanaca u Drugom svetskom ratu. Serija izučava mentalitet vojnika, prvi put primenjene taktike i najnovije tehnlogije razvijane od obe strane.

Klipovi

Epizode

 • Japanski ratni kod

  +

  Jun 1944. Japanci se povlače preko Pacifika. Na ostrvu Sajpan odigraće se ključna bitka. Ukoliko izgube, novi američki teški bombarder B-29 će prvi put preleteti preko Japana. Međutim, carevina veruje da će duboko ukorenjeno požrtvovanje njihovih ratnika biti dovoljno da pobede u bici. Da li će mentalitet japanskih ratnika biti dovoljan?

 • Japansko ostrvo smrti

  +

  Septembar 1944. Japanci su pretrpeli katastrofalne poraze na Tihom okeanu. Na Peleliju, Japanci prave odbrambenu građevinu po celom ostrvu, koja stvara do tada neviđenu liniju smrti. Ono što je usledilo je jedna od najbrutalnijih bitaka Drugog svetskog rata.

 • Ostrvo tvrđava

  +

  Ovo je priča o poslednjim mesecima Drugog svetskog rata. Amerika je zapretila Japanu invazijom. Japanci pretvaraju svoju državu u utvrđenje i napadaju bombarderima kamikazama.

  Sledeće na programu
  Ponedeljak 26 avgust u 15:05
  12+12+
  Na National Geographic
 • Perl Harbor

  +

  Neverovatna priča o tome kako je Japan planirao i izveo iznenadni vazdušni napad na američku flotu na Havajima. Od ideje admiral Jamamota preko meseci tajnih priprema, obuke pilota, inovacija u dizajnu torpedo i pametnih trikova koji su zavarali obaveštajnu službu SAD do razarajućeg napada koji se odvio 7. decembra 1941.

 • Hitlerova poslednja ofanziva

  +

  Hitlerov poslednji pokušaj da pobedi u Drugom svetskom ratu. Iznenadni napad na Ardene. Nemački tenkovi pokušavaju da razdvoje savezničke linije na dve polovine. Najezda Nemaca stvara najveće ratne zločine počinjene nad Amerikancima.

 • Dan D

  +

  Proleće 1944. Napad saveznika na Hitlerovo utvrđenje je neizbežan i pod komandom uvaženog feldmaršala Ervina Romela, Nemci započinju razvoj plana da obalske pojaseve pretvore u zone smrti. Međutim, nemaju predstavu o tome odakle će invazija početi. U fascinantnoj igri mačke i miša, saveznici će ih pustiti da pogađaju sve do 6. juna 1944, Dana D.