Nacističke megastrukture

16+16+

Nedelja 31 januar 16:05

Ubiti hitlera

02:57

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 31 januar u 16:05

  Hitlerova tvrđava u Italiji (Sezona 4)

 2. Nedelja 31 januar u 17:00

  Hitlerovo ratno vazduhoplovstvo (Sezona 4)

 3. Nedelja 7 februar u 16:05

  Hitlerova propaganda (Sezona 4)

Sinopsis

Serija Nacističke megastrukture prati tim stručnjaka na mračnom putovanju od Arktičkog kruga do juga Italije, od logora smrti u Poljskoj do unutrašnjosti Hitlerovog voza. Na putu otkrivaju nacistički svet koji je decenijama ostao sakriven.

Klipovi

Epizode

 • Hitlerov rat na nebu

  +

  Nakon što je Rajh usvojio politiku "Totalnog rata", počela je Hitlerova borba za nebo. Svaki muškarac, žena i dete gurnuti su u proces proizvodnje letelica i municije, a rezultat toga je najefikasniji sistem vazdušne odbrane koji je svet ikada video.

 • Hitlerov plan za invaziju na Britaniju

  +

  Maja 1940. nacistička vojna mašinerija stiže do Lamanša. Hitler želi da uništi englesku avijaciju i spusti vojnike na jug Engleske.

 • Pakleno ostrvo

  +

  Gvadalkanal je dragulj Tihog okeana. Japanci su odlučni u nameri da osvoje ostrvo i izgrade aerodrom na njemu. Međutim, i Amerika je bacila oko na ostrvo. Onaj ko kontroliše Gvadalkanal, upravlja regionom i samim tim može da pobedi u Drugom svetskom ratu.

 • Japanska smrtonosna železnica

  +

  Godine 1942.Japan je okupirao naftom bogati Mjanmar, kako bi obezbedio budućnost svojoj imperiji. Međutim, japanska mornarica poražena je u bici kod Midveja. Japanu treba nova trasa za snabdevanje, a rešenje je železnica u užasnom okruženju, dužine 258 milja.

 • Hitlerov pustinjski rat

  +

  Naoružan jednim od najpoznatijih generala Drugog svetskog rata, Ervinom Romelom, Hitler kreće u boj sa saveznicima u Tunisu, Libiji i Egiptu, u brutalnoj ratnoj kampanji koja je potpuno iscrpela Britance. Ishod ovih bitaka diktiraće tok rata.

 • Hitlerova mediteranska tvrđava

  +

  Invazija na Siciliju 1943. bila je jedna od ključnih vojnih kampanja Drugog svetskog rata. Putujemo na malo italijansko ostrvo u potrazi za ostacima rata, duboko zakopanim.