Nacističke megastrukture: Spremni za bitku

Nedelja 16:00

12+12+
©National Geographic
Nacističke megastrukture: Spremni za bitku

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 6 decembar u 16:00

  Hitlerove pristalice

 2. Nedelja 6 decembar u 17:00

  Hitlerov rat na moru

 3. Nedelja 13 decembar u 16:00

  Hitlerovi smrtonosni tenkovi

Sinopsis

U cilju da uspostave svetsku dominaciju, nacisti su napravili neka od najvećih i najsmrtonosnijih oružja i borbenih vozila u istoriji. Nacističke megastrukture govore nam o načinu razmišljanja i idejama inženjera koji su konstruisali ove strukture i promenili oblik ratovanja zauvek.

Epizode

Sezona 2
 • Rat na Istočnom frontu

  +

  Ovo je priča o Hitlerovoj invaziji na Rusiju, najvećoj invaziji i tenkovskoj bici u istoriji. Kada je njegov plan propao, Nemačka se suočila sa osvetom ogromne sovjetske armije, koja se borila za svaki milimetar teritorije od obale Baltika do srca Berlina.

 • Hitlerove vazdušne snage

  +

  Uprkos Versajskom sporazumu, Hitler ubrzava razvoj inovativne avijacije pre početka Drugog svetskog rata. Od Bitke za Britaniju do invazije na Sovjetski Savez, bombarderi Luftvafea hejnkel 11 i junkers 88 trebalo je da unište neprijatelja iz vazduha.

  Sledeće na programu
  Nedelja 13 decembar u 17:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Hitlerove tvrđave

  +

  Hitlerov plan da zavlada svetom zavisi od ogromnih tvrđava, koje treba da zaustave savezničku invaziju. Sa neverovatnim odbrambenim sistemima duž obale od 1 500 milja, Norveška je arktička baza iz koje nacisti napadaju Sovjetski Savez.

  Sledeće na programu
  Nedelja 20 decembar u 16:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Bitka za Pacifik

  +

  Kada su američke snage prešle preko Pacifika, Japanci su bili primorani da se bore do poslednjeg daha kako bi zaštitili svoju domovinu. Na kraju su bili prinuđeni na očajnički potez, a to su napadi kamikaza, pilota samoubica u avionima punim raketnih bombi.

 • Hitlerove pristalice

  +

  Bili su bezuslovno odani Hitleru i Trećem rajhu. Jedan od njih stvorio je savršenu mašineriju propagande i manipulacije, dok je drugi bio vođa brutalne policijske i elitne vojne jedinice. Ovo je priča o Hajnrihu Himleru i Jozefu Gebelsu, ljudima koji su stvorili socijalnu mrežu nacističke Nemačke.

  Sledeće na programu
  Nedelja 6 decembar u 16:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Hitlerov rat na moru

  +

  Kako bi porazio Britance u borbi za Atlantik, Hitler naručuje izgradnju najvećih vojnih brodova na svetu, Bizmarka i Tirpika. Međutim, brodovi neće dugo opstati. Nacistička mornarica oslanjala se na preko 300 podmornica kako bi pobedila na Atlantiku.

  Sledeće na programu
  Nedelja 6 decembar u 17:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Hitlerovi smrtonosni tenkovi

  +

  U prvim godinama Drugog svetskog rata, Hitlerova Nemačka uništava svoje neprijatelje u nekoliko brzih ofanziva. Osmišljena je nova reč kako bi se opisale ove brze pobede: Blickrig. Sarađujući sa bombarderima štuka, tenkovi jure kroz Poljsku i Francusku.

  Sledeće na programu
  Nedelja 13 decembar u 16:00
  12+12+
  Na National Geographic