Nevreme uživo

12+12+
Nevreme uživo

Sinopsis

“Nevreme uživo” je uzbudljiv serijal na TV kanalu National Geographic koji otkriva najupečatljivije snimke vremenskih neprilika. Epizode prikazuju najekstremnija vremenska dešavanja zabeležena kamerom. Čućemo priče preživelih, koji su uspeli da se suprotstave najokrutnijim vremenskim dešavanjima. Serijal će prikazati situacije u kojima majka priroda nije dobar kolega, a ponekad novinar koji izveštava o dešavanjima sa terena i sam postaje deo priče.

Epizode

 • Gnev vremenskih prilika

  +

  Ugašeni vulkan iznenada eruptira i hiljade ljudi pokušava da spase živu glavu. Nekoliko desetina osnovaca postaje žrtva tornada. Pranje prozora uvek je riskantno, a ako se još pridodaju jaki vetrovi, situacija lako može postati smrtonosna.

 • Uragan na horizontu

  +

  Uragan kategorije pet uništava tropski raj, kruzer od 100 hiljada tona, dolazi na milost i nemilost mora, dok požar uništava jednu od najvećih prašuma na svetu.

 • Čudovišna oluja pogađa Evropu

  +

  Britanska "Oluja veka" udara po Evropi. Nemoguće postaje stvarno nakon što se formiraju četiri tornada u Pildžeru u Ajovi. Šta se krije ispod onih santi leda na Grenlandu? U ovom serijalu gledaoci će saznati odgovore!

 • Tornado iz noćne more

  +

  Stanovnike Dalasa iznenađuje ogroman tornado koji nastaje iz mraka. Hamburg u Njujorku pada u ledeni sumor, nakon što ga pogodi jaka snežna oluja. Padobranac prikazuje najnoviju tehnologiju, koja omogućava čoveku da se vine u nove visine.

 • Užas u sekundi

  +

  Iznenadna poplava i nizak most zarobljavaju tri žene. Čak 783 trkača prelazi 250 km kroz pustinju Saharu u najtežoj trci na svetu. Da li ima nešto jezivije od padanja prema zemlji krajnjom brzinom? Ima, a to je dobacivanje loptom tokom takvog pada.

 • Oluje širom sveta

  +

  Obalu Italije pogodila je jaka tuča, tropska oluja Imelda izbacuje tonu kiše na Teksas, a ulica u Sao Paulu poplavljena je nakon trodnevne kiše.

 • Tornado u muzičkom gradu

  +

  U Nešvilu nastaje tornado i operater krana ostaje zaglavljen desetine metara iznad grada. Dvoje alpinista preuzimaju rizik zbog velike nagrade i odmor na Ibici, zbog loših vremenskih uslova, postaje prava noćna mora.

 • Nesreća na kiši

  +

  Džakarta u Indoneziji stiže do granice izdržljivosti kada padne 38 cm kiše u samo dvanaest sati. Kran pada na zgradu nakon što snažna oluja protutnji kroz moto stadion u Dalasu.

 • Epohalan odron

  +

  Veliki deo grada Alte u Norveškoj urušava se i pada u more, ali jedan pas uspeva da preživi. Zimsko vreme zaustavlja saobraćaj na auto-putu u Viskonsinu i nastaje jedna od najvećih kolona dosad. Tornado od prašine diže šatore na muzičkom festivalu.

 • Par sekundi od katastrofe

  +

  Fotograf i njegova ćerka beže kako bi izvukli živu glavu kada vetar i talasi naprave haos. Nekoliko varnica prerasta u ogroman požar, koji zahvata most u Teksasu, star više od 100 godina.