Nikog ne ostavljamo

14+14+

Stealth Bomber Down

03:44

Sinopsis

Ostanak iza neprijateljskih linija je najgori košmar svakog vojnika: za to se svi obučavaju, neki dožive, a još manje preživi. U svakoj epizodi svedočimo kako ratni doprinos jedne osobe postaje borba za opstanak - za njega i njegove drugove.

Klipovi

Epizode

Sezona 1
 • Pravi Pad crnog jastreba

  +

  Oktobar 1993. Glavni grad opustošene Somalije. Crni jastreb je oboren. Kada pilot Majk Durant poleti u pomoć, obaraju i njegov Crni jastreb. Bio je zarobljen 11 dana. Rezultat zloglasne bitke u Mogadišu je 18 mrtvih Amerikanaca i 73 ranjenih.

 • Sećanja na pakao

  +

  Jun 1964 - početak rata u Vijetnamu. Američki pilot poručnik Čarls Klusman obavlja foto-izviđačku misiju nad teritorijom komunističke gerile u susednom Laosu. Njegov RF-8 Krusejder je oboren. Zarobljava ga Patet Lao.

 • Jedini koji se spasao

  +

  Januar 1991, Zalivski rat. Osam komandosa SAS. Misija: špijuniranje snabdevanja Sadama Huseina raketama i navođenje vazdušnih napada. Ali misija propada. Tri vojnika su mrtva, četiri zarobljena. Samo jedan će se izvući iz Iraka živ.

 • Pad nevidljivog bombardera

  +

  27. mart 1999, Kosovski rat. Stelt bombarder F-117 poleće iz Avijana u napad na vojni cilj u Beogradu. Meta je uništena, ali i bombarder. Pilot Dejl Zelko pada ka zemlji. Samo je pitanje vremena kada će biti zarobljen. NATO mora prvi do njega.

 • Do pakla i nazad

  +

  April 2008. Operacija Gnev komandosa - misija likvidacije lidera terorističke grupe Talibana. Opkoljeni i prikovani vojnici na planini vode žestok okršaj. Sa više ranjenih, moraju da koriste svu svoju obuku i timski rad ako žele da izađu živi.

 • Poroci Kolumbije

  +

  Dva agenta DEA su poslata u misiju vazdušnog izviđanja u Kolumbiji odakle surovi karteli trguju drogom sa Majamijem. Kada im je rečeno da se raspitaju u njihovom hotelu za odbeglog trgovca drogom Renea Benetiza, misija postaje krvoproliće.