VELIKA OTKRIĆA

12+12+
©National Geographic
VELIKA OTKRIĆA

Sinopsis

Kada ljudi puste mašti na volju, sve je moguće. U cilju da inspiriše i zabavi gledaoce, serija VELIKA OTKRIĆA bavi se socijalnim, etičkim i ekonomskim aspektima inovacija koje menjaju svet.

Epizode

 • Lečenje kancera

  +

  Doktori i naučnici širom sveta se bore da pronađu lek za rak. Koristeći T-ćelije i neaktivan HIV, doktori u Filadelfiji spasavaju živote pacijenata u četvrtom stadijumu.

 • Sajber terorizam

  +

  Imamo ekskluzivan uvid u svet hakera gde se dobro bori protiv lošeg, a sigurnost čitavog sveta je na kocki. Serija Sajber terorizam prati dobre hakere na rizičnoj misiji hakovanja bankarskih računara i loše hakere koji regrutuju bombaše samoubice.

 • Predviđanje budućnosti

  +

  Nejt Silver je možda Nostradamus modernog doba, ali prorok sutrašnjice će biti računar. Pronalazeći skrivene obrasce u podacima, nova veštačka inteligencija može da predvidi budućnost sa neverovatnom preciznošću.

 • Zavisnost: psihodelični lek?

  +

  Starija grofica iz Engleske, bivši car droge i ambiciozni mladi dotori udružuju snage u SAD-u i UK kako bi vratili u život davno obustavljeno istraživanje terapeutske vrednosti prihodeličnih droga.

 • Moć narodu

  +

  Svake godine potrošnja struje u svetu raste, opterećujući naše zastarele distributivne mreže, što dovodi do prekida u napajanju širom sveta. Grupa neustrašivih inženjera želi da dokaže da postoji bolji način da se struja dovede do korisnika.

 • Igre dronova

  +

  Mali, jeftini komercijalni dronovi su svuda i koriste se u najrazličitije svrhe. Većina ih koristi za dobre stvari, ali u pogrešnim rukama postaju oružje masovnog uništenja.