Ogoljeno

16+16+
Ogoljeno

Sinopsis

Voda je od suštinskog značaja za život da ne možemo opstati bez nje više od tri dana. Ali njena količina je ograničena. Na Zemlji samo 3% vode je slatko, a manje od 1% je dostupno za ljudsku upotrebu. Drugih 2% je zarobljeno na Zemljinim polovima.

Epizode

Sezona 1
 • Ogoljeno

  +

  „Ogoljeno“ istražuje živopisnu priču o vodi i energiji u Kaliforniji. Kroz više istraga otkrivamo kako nekolicina vodenih tajkuna manipuliše i eksploatiše najdragoceniji resurs države, dok suša i kriza ostavljaju obične ljude u očaju bez rešenja.

 • Toksične vode

  +

  Ova epizoda „Ogoljenog“ istražuje korporacije koji zagađuju resurse naše pitke vode i dokle su spremne da idu da bi to zataškale, bacajući svetlo na nedostatak regulative kojim bi se vodeni tokovi držali bezbednim od zagađenja.

 • Globalni ratovi za vodu

  +

  Dok se naša planeta suši, pristup vodi više nije nužno sredstvo za život, već je postao i opasno ratno oružje. U poslednjoj epizodi vodimo vas na mesta gde se vode žestoki sukobi oko vode.

 • Tokovi novca

  +

  U ovoj epizodi istražujemo vodenu krizu u Flintu kako bismo otkrili da je koren problema u obližnjem Detroitu, gradu čiji problemi s vodom pokazuju kako građani plaćaju cenu kada država ne može da obezbedi čistu, pristupačnu vodu.