OKORELI

12+12+
©National Geographic
OKORELI

Sinopsis

Zasnovan na bestseleru "Njujork tajmsa" autorke i dobitnice Pulicerove nagrade Ane Pruj, serijal "Okoreli" prati raznoliku grupu izgnanika i sanjara koji pokušavaju da pobegnu od svoje prošlosti, usput se boreći sa izazovima novog sveta.

Epizode

Sezona 1
 • Nova Francuska

  +

  U premijeri serijala brod stiže u Vobik prevozeći dužničke sluge i “ćerke kralja”. Trepani dolazi u grad da pokupi svoje pristigle ljude. Melisanda i Delfina su jedne od “ćerki kralja” koje majka Sabrin sprema za novu ulogu.

 • Kralj kornjača

  +

  Dukvej je uspeo da izbegne dužničko službovanje i izložen je milosti i nemilosti ogromne neistražene šume Nove Francuske. Nakon masakra na potoku, Goums poverava preživele Matildi na čuvanje. Meri traži pomoć od Sela kako bi otkrila Trepanijevu tajnu.

 • Šećerna šljiva

  +

  Oporavljajući se od napada, Matilda popravlja gostionicu. Trepani se pridružuje samcima, kojima su zvanično predstavljene “ćerke kralja” tokom noći prepune udvaranja i provodadžisanja. Sel počinje da radi na Trepanijevom planu.

 • Zakon dvojca

  +

  Irokezi dolaze u Vobik po svoje mrtve. Trepani vodi Melisandu u Domu, a Delfina započinje nov život sa Pjerom Gaskeom. Goums i Ivon putuju u Kvebek tražeći odgovore od kapetana Vejla iz firme Hadson Bej. Matilda dobija nepristojnu ponudu.

 • Mlaćenica

  +

  Matilda nagovara Bušarda da povrati svoj autoritet u Vobiku pre dolaska sluge Nikolasa de Fera. Kuk mora da odgovara za loš rad Gasa Lafarža u gostioni. Trepani traži pomoć Vendata u opasnoj misjii spasavanja. Meri upoznaje Melisandu.

 • Kolebanje

  +

  Trepani i Bušard izazivaju rat sa plemenom Irokeza kada pokušaju da spasu Sela i oca Gabrijela. Dok sudbina muškaraca visi o koncu, Melisanda se vraća pod zaštitu Vobikovih zidina i sastaje se sa starim prijateljem.

 • Pčele u flaši

  +

  Melisanda se vraća, ali i dalje je zabrinuta zbog pretnje koju predstavljaju Irokezi. Matilde nagovara Delfinu da zabavi Kuka. Sel i Dukvej se sreću prvi put od Dukvejevog bega. Kuk dobija zadatak da vrati tela mrtvih sveštenika i namesnika Gaja.

 • Mračno sunce

  +

  Sa dolaskom zime počinju pripreme za Trepanijevu i Melisandinu svadbu. Melisanda razmišlja kako bi Meri mogla da nastavi da živi u Trepanijevom domu. U Vobiku, Delfina i Kuk razmatraju zajedničku budućnost uz čaj od lavande i meda.