Osamdesete: Decenija koja nas je oblikovala

Utorak 2 april 15:00

16+16+
National Geographic Channels
Osamdesete: Decenija koja nas je oblikovala

Sledeće emitovanje

 1. Utorak 2 april u 15:00

  Poletanje

Sinopsis

"Osamdesete" ne govore o nostalgiji, nego o deceniji ličnosti, odluka i izuma koji su promenili našu budućnost, a iz perspektive onih koji su i ne znajući to, pisali istoriju živeći u tom značajnom periodu.

Epizode

Sezona 1
 • Poletanje

  +

  Detaljnija analiza toga kako su osamdesete oblikovale savremeni svet, počev od lične zabave i pak-mana, do vokmena i video kaseta sa vežbama.

  Sledeće na programu
  Utorak 2 april u 15:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Revolucionari

  +

  Podsećanje na događaje koji su oblikovali svet u kome danas živimo, od pokušaja ubistva Ronalda Regana, do Stiva Džobsa i levis farmerki.

 • Kupuj dok se ne onesvestiš

  +

  Osvrt na istorijske trenutke, kulturne događaje i trendove koji su oblikovali savremeni svet, od Madone, japija, do prvih mobilnih telefona.

 • Vladari univerzuma

  +

  Kako su osamdesete oblikovale savremeni svet, od izreke sa Vol Strita „biti pohlepan je u redu“, do uspona organizovanog kokainskog biznisa.

 • Srušite ove zidove

  +

  Iako su 1980-e bile poznate po izreci „biti pohlepan je u redu“, u ovoj deceniji su takođe srušeni brojni književni i kulturni tabui.

 • Supermoći

  +

  Na kraju 1980-ih, američka pop-kultura je postala globalna i pomogla je rušenje gvozdene zavese, posle čega je Amerika ostala jedina supersila.