Poigravanje s mozgom: Kompilacija

16+16+

Sreda 13 novembar 21:00

Insert

Epizoda 2 - Sezona 5
03:09

Sledeće emitovanje

 1. Sreda 13 novembar u 21:00

  Prati svoj instinkt (Sezona 1)

Sinopsis

Ovaj serijal pokazuje kako mozak obrađuje informacije poput stresa, zavisnosti, konkurencije, hrane, poverenja i jezika. Interaktivne igre i skrivene kamere zabeležiće urnebesne i iznenađujuće rezultate eksperimenata.

Klipovi

Epizode

 • Neposlušni mozgovi

  +

  Ovo je serijal o vašem mozgu i grehu. Poigraćemo se vašim mozgovima kroz seriju igara i eksperimenata koji pokazuju da vam je mozak programiran na greh i kako svaki greh ima lošu, ali i važniju, dobru stranu.

 • Život mozga

  +

  Od rođenja do starosti, vaš mozak je majstor prilagođavanja kako bi vam pomogao da budete najbolji u svim životnim fazama. Vaša sećanja, perspektiva i poimanje sebe se menjaju u svim uzrastima, i to ne uvek onako kako očekujete.

 • Superčula

  +

  Istraživaćemo duboko u mozak da prikažemo sva skrivena čula koja pomažu u svakodnevnom životu. Tu je ekvilibriocepcija koja vam održava ravnotežu i propriocepcija koja prati kretanja tela. A to je tek početak.

 • Upoznajte mozak

  +

  Zašto instinktivno reagujemo na iznenađenja? Kako se prilagođavamo svetu? Zašto rešavamo apstraktne i praktične probleme? Pridružite se Džejsonu Silvi u obilasku Londonskih lavirinata - metafore za vaš mozak i njegove brojne regione i složene puteve.

 • Bog mozak

  +

  Naši mozgovi su dom jedinstvenih struktura, oblasti i delova koji stalnim dogovaranjem upravljaju našim ponašanjem. Džejson Silva je u Londonu gde se revolucionarni naučnici udružuju s taksistima da ilustruju kako ova neobična mreža funkcioniše.

 • Mozak borac

  +

  Kao i sva živa bića, ljudi imaju instinkt za preživljavanjem. Evolucija je eliminisala slabe tokom miliona godina. Da li su neki od nas sposobniji da izdrže ekstremne uslove? Postoji li tip mozga stvoren da se izbori s teškoćama ekstremnih uslova?