Pozlaćeni

16+16+
Pozlaćeni

Sinopsis

Prošlog leta na Aljasci, tri porodice kopača zlata su se borile protiv prirode, mašine i jedna protiv druge u opakoj trci s vremenom da iz zemlje izvade što više zlata pre nego što ih u tome onemoguće led, mraz i zima.

Epizode

Sezona 1
 • Trka za zlato

  +

  Aljaska je Meka zlatnih rudnika Severne Amerike. Sezona traje samo sto dana pre nego što se tlo i reke ponovo smrznu. Odlučni muškarci i žene trpe fizički i emotivni bol dok se probijaju ka zabačenim lokacijama u potrazi za zlatom.

 • Obogati se ili umri kopajući

  +

  Dag Bejker iz „Madmajnersa“ se suočava sa finansijskom krizom kada naftna kompanija prekine isporuke. „CCR majning“ ima problema sa dozvolama.

 • Pad cene zlata

  +

  Dag Bejker bi ove sezone mogao da bude u zaostatku, pa dovodi pojačanje. Džon Rivers i njegova porodica nastavljaju potragu za zlatom na svojoj zemlji. Krejton Lap i Čak Tilijan se ponovo muče zbog mehaničkog kvara.

 • Put ka bogatstvu

  +

  Džon počinje sa izgradnjom puta ka potencijalnom bogatstvu, ali očekuje ga iznenađenje. Kopači su na ivici katastrofe jer mulj i voda prete njihovom rudniku. Navodno bogato nalazište Harison Krik razočara tragače.

 • Rudnik vlada materijom

  +

  Potraga za zlatom u Aljasci je trka s vremenom u kojoj treba sakupiti dovoljno zlata da se ostvari profit. Sezona počinje kad se tlo otopi, a naglo se završava kada se priroda pretvori u smrznuti teren.