Preživljavanje: Drugi svetski rat

12+12+

Preživljavanje: Drugi svetski rat

Sezona 1
00:30

Sinopsis

U serijalu Preživljavanje: Drugi svetski rat na National Geographic kanalu, Hejzen Odel putuje po svetu kako bi iskusio neke od najneverovatnijih priča o preživljavanju u divljini tokom Drugog svetskog rata. Tokom ovog okrutnog rata, vojnici, mornari i piloti bili su izgubljeni iza neprijateljskih linija, u nekim od najnegostoljubivijih mesta na planeti. To je bila epska borba za preživljavanje. Hejzen će krenuti stopama vojnika, na istim mestima i sa istom opremom, kako bi video šta je potrebno da bi se preživelo.

Epizode

Sezona 1
 • Bekstvo ratnih zarobljenika iz džungle

  +

  Hejzen Odel kreće koracima 11 američkih vojnika koji su pobegli iz ratnog zarobljeništva na Filipinima tokom Drugog svetskog rata. Vojnici su se spasli prolazeći kroz opasne močvare i podzemne pećinske tunele.

 • Beg od nacista u ledenoj oblasti

  +

  Stručnjak za preživljavanje Hejzen Odel prelazi najveći plato u Evropi. Zadatak mu je da ponovi putovanje norveških specijalnih jedinica koje su osujetile Hitlerove namere da izgradi atomsku bombu.

 • Bekstvo sa Železnice smrti

  +

  Pokušavajući da oponaša bekstvo 10 zarobljenika iz okrutnog japanskog radnog logora, Hejzen Odel suočava se sa smrtonosnim bambusovim džunglama na Tajlandu. Odel pažljivo prolazi kroz "Smrtonosnu železnicu" na granici između Tajlanda i Mjanmara.

 • Potera na nacističkom ostrvu

  +

  Stručnjak za preživljavanje Hejzen Odel ponavlja putovanje odbeglog ratnog zarobljenika. Zarobljenik je uspevao da izbegne hapšenje na ostrvu Krit preko dve godine uprkos nacističkoj okupaciji.

 • Smrt u divljini Australije

  +

  Stručnjak za preživljavanje Hejzen Odel prati neverovatno putovanje 4 američka avijatičara, koja su se izgubila u udaljenoj Golfskoj oblasti nakon propalog bombaškog zadatka tokom Drugog svetskog rata.

 • Potera na napuštenom ostrvu

  +

  Hejzen Odel putuje na Solomonska ostrva, kako bi izveo putovanje poručnika Hjua Millera. Miler je prolazio kroz vode prepune ajkula i probijao se kroz gustu džunglu, kako bi izbegao japansku vojsku tokom Drugog svetskog rata.