Priča o nama s Morganom Frimenom

14+14+

Premijera, nedelja u 2155 - Morgan Freeman

Sezona 1
01:38

Sinopsis

Svi smo mi ljudska bića. Zašto se onda naša društva širom sveta toliko razlikuju? Kako se razvila ljudska civilizacija? I kako će društvo izgledati u budućnosti, nakon što globalizacija i tehnologija promene naš način života?

Klipovi

Epizode

Sezona 1
 • Borba za mir

  +

  Morgan putuje svetom kako bi proučavao cikluse rata i mira. Od ritualnih borbi na festivalu u Boliviji, preko programa mirenja nakon genocida u Ruandi, ova epizoda bavi se neverovatnom sklonošću ljudskog roda ka nasilju.

 • Mi i oni

  +

  Da li možemo da premostimo jaz između Nas i Njih? U vreme kada se čini da podele vladaju svetom, Morgan kreće na putovanje u potrazi za silama koje nas dele i mogućnostima za ponovno približavanje.

 • Marš za slobodu

  +

  Morgan putuje svetom kako bi bolje shvatio koncept slobode. Od samica i kampova za prinudni rad, do društvenih tabua i zakona koji sprečavaju slobodu izražavanja, čini se da je sloboda neuhvatljivi ideal. Postavlja se pitanje: da li ćemo ikada biti potpuno slobodni?

 • Snaga u nama

  +

  Kako da se pobrinemo da vođe rade u našem najboljem interesu? Šta se desi kada ljudi daju nekome preveliku moć? Šta nam vođe nude što ne možemo sami da obezbedimo? Morgan kreće u potragu za odgovorima.

 • Snaga ljubavi

  +

  Da li ljubav može da promeni svet? Morgan putuje svetom pokušavajući da shvati kako nas ova iskonska sila međusobno povezuje kao vrstu. Od sirotišta do ugovorenih brakova, Morgan shvata da se ljubav može naći na neočekivanim mestima.

 • Buntovnički duh

  +

  Morganova potraga za odgovorom šta čini pobunu uspešnom dovodi ga licem u lice sa uzbunjivačima, hakerima i vođama pokreta. Od Berlina, preko Bolivije do SAD, videće hrabrost, posvećenost i nadu potrebne da se svetu donese promena.

Special