Primitivni opstanak

12+12+
National Geographic
Primitivni opstanak

Sinopsis

Hejzen Odel putuje do nekih najekstremnijih svetskih destinacija, kako bi upoznao članove plemena i naučio njihove drevne tehnike preživljavanja

Epizode

Sezona 1
 • Ekstremna džungla

  +

  Džungle i prašume predstavljaju najteži teren na svetu. Gusta vegetacija, paraziti, vrućina i vlaga čine ovo područje opakim. Uprkos tome, domoroci su živeli ovde hiljadama godina. Našli su način ne samo da opstanu nego i procvetaju.

 • Ekstremna šuma

  +

  Istraživač Hejzen Odel putuje u najudaljenije šume na planeti. Stotinama milja od civilizacije, hrana i voda teško se pronalaze. Opasnosti vrebaju svuda. Uprkos tome, domoroci su ovde živeli hiljadama godina i naučili da šuma pravi razliku između smrti i opstanka.

 • Ekstremna ostrva

  +

  Hejzen Odel vodi nas kroz na najekstremnija tropska ostrva, da bi nam pokazao šta lokalci rade da prežive. Uprkos vrućini, drevne civilizacije oslanjaju se na ono malo što pokupe sa tla i na blagodeti mora. Pomoću njihovih tehnika, Hejzel će morati da preživi na tropskim ostrvima.

 • Nepristupačne planine

  +

  Hejzen Odel nas vodi na izazov preživljavanja u ekstremnim uslovima najviših i najnepristupačnijih planina sveta. Suočava se sa niskim temperaturama, opasnim usponima i predatorima.

 • Najtoplije pustinje

  +

  Hejzen Odel nas vodi na izazov preživljavanja u negostoljubive pustinje – mesta gde je hranu i vodu skoro nemoguće pronaći, a sunce bi moglo da ti izgori kožu u nekoliko minuta.

 • Najveće prašume

  +

  Hejzen Odel nas vodi na najekstremnije tropsko ostrvo i tamo će nam pokazati neverovatne tehnike koje lokalci koriste u preživljavanju.