Primitivni opstanak. Moćni Mekong

12+12+
©National Geographic
Primitivni opstanak. Moćni Mekong

Sinopsis

Emisija Primitivni opstanak: Moćni Mekong na TV kanalu National Gographic vas vodi na avanturu sa stručnjakom za preživljavanje Hejzen Odel. Hejzen putuje 500 milja duž reke Mekong, na jedinstvenom životnom putovanju. Suočava se sa zabačenim džunglama i poplavljenim dolinama, visokim oblačnim šumama i opasnim krečnjačkim vrhovima, oslanjajući se samo na tradicionalne tehnike preživljavanja domorodačkog naroda. Sve se dešava tokom vrhunca monsunske sezone, kada je priroda u tom periodu najizazovnija. 

Epizode

Sezona 1
 • Smrtonosni spust

  +

  Hejzen Odel spušta se iz oblačnih prašuma iznad Laosa, kako bi došao do moćne reke Mekong.

 • Jestivo zlato

  +

  Hejzen Odel dolazi u svet prirodnih blaga, dok istražuje drevne šume Laosa u potrazi za vrednim gljivama, koje dobro uspevaju nakon dugih monsunskih meseci.

 • Skriveno selo

  +

  Suočavajući se sa opasnim krečnjačkim vrhovima i poplavljenim pećinama, Hejzen traga za selom naroda Kmu, koji živi u udaljenom raju, okruženom planinskim džunglama u slivu reke Mekong.

 • Muškarci sa musketama

  +

  Hejzen putuje donjim tokom reke Mekong, kako bi upoznao tradicionalne lovce, koji koriste muskete i pomoću drevnih tehnika, prave barut. Kako bi pronašao ove lovce, Hejzen uči tehnike preživljavanja naroda Juru.

 • Dolina pitona

  +

  Koristeći tehnike preživljavanja naroda Džaraj, Hejzen želi da pronađe neuhvatljivog mrežastog pitona u "Beung Kiat Ngong", koja je jedna od prirodno najbogatijih regija Laosa.

 • Razjarena voda

  +

  Hejzen se bori sa podivljalom rekom Mekong, kako bi upoznao hrabre lokalne ribare, koji rizikuju svoje živote kako bi ulovili ribu, koja migrira do vodopada Kone Papeng.