Primitivni opstanak: Preko Anda

12+12+
©National Geographic
Primitivni opstanak: Preko Anda

Sinopsis

U prvom delu epskog putovanja, na TV kanalu National Geographic, u Južnoj Americi istraživač Hejzen Odel suočava se s moćnom atlantskom šumom. Boreći se s močvarama punim zmija i opasnim spuštanjem niz vodopad, Hejzen prati sunce prema zapadu, do teritorije naroda Gvarani. Ovde Hejzen učestvuje u tradicionalnom lovu na divljač i zatim se pridružuje ostalim seljanima na obrednom festivalu i gozbi.

Epizode

Sezona 1
 • Neprohodna džungla

  +

  Na prvom delu epskog putovanja po Južnoj Americi, Hejzen Odel se suočava sa močvarama punih zmija i opasnim spuštanjem, da bi se pridružio lovu i gozbi.

 • Po svaku cenu

  +

  Na drugom delu samostalne ekspedicije po Južnoj Americi, Hejzen Odel suočava se sa anakondom i kajmanima, u udaljenim, močvarnim područjima na severu Argentine.

 • Opasno penjanje

  +

  Na trećem delu putovanja po Južnoj Americi, Hejzen Odel počinje da se penje do vrhova Anda, bori se sa klizištima, hladnim rekama i mećavom.

 • Užarena slaništa

  +

  Stručnjak za preživljavanje, Hejzen Odel, suočava se sa opasnim slanim pustinjama Argentine, u kojima se dostižu vrlo visoke temperature. Na drugom kraju, Hejzen upoznaje narod "Cueva del Inca", koji još uvek održavaju ceremoniju znojenja "Tamazcal".

 • Smrtonosna pustinja

  +

  U petom delu epskog putovanja, Hejzen Odel suočava se sa smrtonosnom pustinjom Atakama. Boreći se sa urušenim liticama, ključalim vulkanskim izvorima i beskrajnim pustošima bez vode, Hejzen prati sunce, u smeru zapada, do pašnjaka Likanantaja.

 • Ubistvena obala

  +

  Na poslednjem delu putovanja po Južnoj Americi, Hejzen Odel suočava se sa opasnostima obale Tihog okeana. Nakon prolaska kroz kamenita poluostrva i visoke, peščane dine, Hejzen se, u čamcu, suočava sa okeanom, i penje se na vrh planine Moreno.