Tajna istorija Nove informacije

16+16+
Undercover History Updates © National Geographic
Tajna istorija Nove informacije

Sinopsis

Serija istražuje neke od najvećih zagonetki istorije, od neverovatnih nestanaka do tajnih eksperimenata i zataškavanja. Dopunjene najnovijim otkrićima, neke misterije su konačno rešene, dok kod drugih ima više pitanja nego odgovora.

Epizode

Sezona 1
 • Pravi Bostonski davitelj

  +

  Policija je zatvorila slučaj ozloglašenog Bostonskog davitelja nakon što je majstor Albert de Salvo priznao da je ubio 13 žena. Ali novi forenzički dokazi ukazuju na to da on nije odgovoran za bar jedno od tih ubistava, a možda ni za svih 13.

 • Istina o sletanju na Mesec

  +

  Možda mislite da znate priču o sletanju na Mesec. Projekat Apolo je bio jedan od najambicioznijih i najbolje dokumentovanih događaja u istoriji Amerike. Ali čitav projekat je praćen prelomnim trenucima koji su zanemareni ili zaboravljeni.

 • Mračne tajne CIA

  +

  Ovo je prljava tajna Hladnog rata - zastrašujuće tvrdnje da je CIA koristila izlaganje ljudi biološkim sredstvima, halucinogenim drogama i psihološkim tehnikama kako bi ovladala tehnikom kontrole uma.

 • Misterija nestalog otmičara sa padobranom

  +

  Otmičar Den Kuper je 1971. godine iskočio iz aviona s otkupninom od 200.000 dolara, i tako postao jedini slučaj otmice koji FBI nije uspeo da reši. Uz pomoć moderne forenzike, stručnjaci se nadaju da će analiza DNK rešiti misteriju.

 • Tajni NLO u Rozvelu

  +

  Američka vojska je 8. jula 1947. godine tvrdila da je pronašla leteći tanjir. Ali u roku od svega nekoliko sati, povukli su tu izjavu. Mnogo godina kasnije debata još uvek traje. Da li je vojska zaista pronašla vanzemaljce i njihovu letelicu?

 • Duhovi ruske carske porodice

  +

  Kada je poslednji ruski car Nikolaj II nestao sa svojom porodicom pre skoro 100 godina, svedoci su tvrdili da je porodica brutalno ubijena. Nacionalna geografija istražuje ovo čuveno ubistvo, dok tim forenzičara pokušava da identifikuje ostatke.