X: Generacija koja je promenila svet

16+16+
X: Generacija koja je promenila svet

Sinopsis

“Generacija X” se bavi istorijskim događajima koje su oblikovale generacije između Bejbi Buma I Milenijumske generacije, generacije rođene 1961-1981 zvane Generacija X.

Epizode

Sezona 1
 • Alternativa postaje mejnstrim

  +

  Serija istražuje razvoj Generacije X. Sadrži intervjue sa Kotrni Lov, senatorom Korijem Bukerom, Sarom Pejlin I Džulijanom Asanžom. Bavi se istorijskim događajima i društvenim silama koje su generacije 1961-1981 učinile jedinstvenim.

 • Generacija Iks: Razbijanje kalupa

  +

  Rođena između 1961. i 1981. godine, generacija Iks je dovela do monumentalnih promena u svetu kakav poznajemo. Tehnologija je napredovala od „Ponga“ do ajfona. Došlo je do dva finansijska kraha, ali Generacija Iks nikada nije poklekla.

 • Pravo budi rečeno

  +

  Druga epizoda istražuje kulturne i društvene sile koje su uobličile generaciju 1961-1981 i kako je odrastanje u eri nuklearnog straha i Hladnog rata dovelo do nepoverenja u vlasti i do pohoda na otkrivanje istine po svaku cenu.

 • Čudaci će naslediti Zemlju

  +

  Treća epizoda serije koja istražuje društvene i kulturne sile koje su uobličile generaciju 1961-1981. Kroz intervjue s istaknutim misliocima i inovatorima istražujemo kako je tehnološki napredak uobličio sve aspekte života Generacije X.

 • Moć haosa

  +

  Četvrta epizoda serije koja istražuje kulturološke sile koje su oblikovale generaciju 1961-1981. Kako je Generacija X prihvatila haos i pobune u poslu, društvu I kulturi. Generacija X odbija status kvo i teži ekonomskim i društvenim promenama.

 • Redefinisanje porodice

  +

  Peta epizoda serije koja istražuje društvene sile koje su oblikovale generaciju 1961-1981. U ovoj epizodi: kako je Generacija X redefinisala porodicu u eri društvenih pobuna, što je kulminiralo time da Vrhovni sud odobri istopolne brakove.

 • Politika generacije X

  +

  Poslednja epizoda istražuje kako je Generacija X politički evoluirala tokom nekoliko decenija, naročito u pitanjima rasnih i ženskih prava. Priča se završava epskim predsedničkim izborima 2008. godine.