Zona usijanja

12+12+
Zona usijanja

Sinopsis

Zasnovana na bestseleru istog naziva iz 1995. autora Ričarda Prestona, Zona usijanja predstavlja istinitu priču o otkrivanju prisustva virusa ebole na američkom tlu. Godine 1989. ovaj virus iznenada je otkriven kod šimpanzi u naučnoj laboratoriji u Restonu u Virdžiniji i leka nema. Dr Nensi Džeks, veterinar američke vojske, radi sa tajnom ekipom vojnih specijalaca, kako bi sprečila epidemiju pre nego što se virus proširi na ljude.

Epizode

Sezona 1
 • Dolazak

  +

  Komandant Džeks je supruga i majka dvoje dece koja ima jedan od najopasnijih zanimanja na svetu. Svakoga dana ona oblači zaštitnu odeću i ulazi u laboratoriju 4. nivoa biološke bezbednosti u Institutu za medicinska istraživanja američke vojske.

 • Ćelija H

  +

  Komandant Nensi Džeks preuzima stvari u svoje ruke kad ubedi zaposlenog u laboratoriji da preda još uzoraka zaraženih majmuna. U međuvremenu, u IMIAV-u, Džeks i Džarling ispituju nove uzorke i suočavaju se sa virusom kroz mikroskop.

 • Čarli fokstrot

  +

  Situacija sa ebolom u istraživačkoj laboratoriji kreće naopako kada se jedan od zaposlenih razboleo. To stvara strah da se virus proširio na ljude. Uloge tumače Džulijana Margulis i Toufer Grejs.

 • Potrošan

  +

  Nensi Džeks (Džulijana Margulis) vodi ekipu IMIAV da se pripreme za najopasniji zadatak koji su ikada imali. U međuvremenu, sumnja da njen mentor ima drugačije planove.

 • Karantin

  +

  Nepredviđene opasnosti pojavljuju se dok Džeks pokušava da otkrije zašto se virus ponaša drugačije kod ljudi. Uloge tumače Džulijana Margulis i Toufer Grejs.

 • Skriven

  +

  Nensi je primorana da preuzme vođstvo dok svi oko nje postaju bolesni, ali umor otežava preciznost potrebnu da bi se sterilisalo izbijanje ebole. Uloge tumače Dulijana Margulis i Toufer Grejs.

Special