Američki nacionalni parkovi

Nedelja 18 decembar 16:26

12+12+
©National Geographic
Američki nacionalni parkovi

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 18 decembar u 16:26

  Vrata Arktika

 2. Ponedeljak 19 decembar u 01:48

  Vrata Arktika

Sinopsis

"Publika će iskusiti čuda prirode Severne Amerike, kao i svet divljih životinja iz do sad neviđenog ugla. Pripovedanje omogućava publici da otkrije fascinantne interakcije u divljini za koju smo mislilli da je poznajemo."

Epizode

Sezona 1
 • Grand kanjon

  +

  Veliki kanjon je verovatno najpoznatije čudo prirode. Ali iako je Južni obod čuvena turistička destinacija, samo nekolicina zna šta se nalazi na drugoj strani. Posmatramo divlje životinje koje nastanjuju skrivene rascepe na dnu kanjona.

 • Jelouston

  +

  Nacionalni park Jelouston je jedno od najlepših mesta na svetu. To je dom velikih krda bizona, čopora vukova i grizlija. Pomoću najnovije snimateljske tehnike, ova emisija prikazuje raznovrsnost životinjskog sveta i spektakularne pejzaže.

 • Everglejds

  +

  Everglejds zapravo znači "reka trave". Everglejds je jedna od najvećih močvara na planeti i dom je mnogih stanovnika i stotina hiljada vrsta. U dramatičnoj epizodi videćemo borbu divljih duša u Reci trave, Everglejdsu.

 • Olimpik

  +

  Iz prostranog Pacifičkog okeana uzdiže se poluostrvo Olimpik. Njegova krševita obala, šume natopljene kišom i visoki vrhovi prepuni su divljih životinja. Poluostrvo Olimpik je jedan od najbogatijih nacionalnih parkova Severne Amerike.

 • Planine Grejt Smouki

  +

  Nacionalni park Grejt Smouki Mauntajns prepun je prostranih šuma, bogatih livada i jesenjih boja. Živa i zagonetna lepota ovih planina budi fascinaciju, radoznalost i čuđenje. Pridružite nam se na mestu na kom se magija ostvaruje.

 • Vrata Arktika

  +

  Snežni planinski vrhovi, grizliji love losose, a moćni los luta beskonačnom divljinom. Nacionalni park Denali je čuven u svetu, ali sever Aljaske je malo poznat. Iza kršnih vrhova su tundra i najnepristupačniji nacionalni park: "Kapija Arktika".

  Sledeće na programu
  Nedelja 18 decembar u 16:26
  6+6+
  Na National Geographic WILD
  Sledeće na programu
  Ponedeljak 19 decembar u 01:48
  6+6+
  Na National Geographic WILD
 • Sagaro

  +

  Saguaro je prvi nacionalni park u Americi koji je posvećen zaštiti biljnih vrsta. Čudno je što je čuveni suvi i ogoljeni predeo takođe poznat i po obilju dvljih životinja. Pridružite nam se u Arizoni na putovanju kroz Nacionalni park Saguaro.

 • Josemiti

  +

  Nacionalni park Josemiti je mesto na kome mogu da se nađu granitne stene visoke 900 metara i ogromne sekvoje stare preko 1000 godina. Ispod ovih visina su životinje kojima je Josemiti dom: riđi ris, crni medved, kojot, zlatni orao i mnoge druge.