Divlja Australija

12+12+
©National Geographic
Divlja Australija

Sinopsis

Peti kontinent i njegova iznenađujuća priroda našli su se u središtu ove HD serije od 4 dela. Gledaoci imaju priliku da dožive Australiju kakvu nikada do sada nisu videli. Svaka epizoda se bavi drugom životinjom i predelima koji oduzimaju dah.

Epizode

Sezona 1
 • Pustinja crvenog kengura

  +

  Njihovo kraljevstvo je pustinja: u srcu Australije živi najveći torbar, crveni kengur. Meseci suše, vreline i malo trave - treba biti vešt da to preživiš. Divlji svet Australije ima neobične strategije za preživljavanje, što u emisiji i vidimo.

 • Divljina Australije: Želja za preživljavanjem

  +

  Australija ima neke od najokrutnijih životnih uslova na svetu, ali životinje pronalaze neverovatne načine da se prilagode i prežive.

 • Džungla iz doba jure

  +

  Crvene stene i kenguri u sumrak - ovo je namapoznata Australija. No ona ima i velikih tajni: tropska prašuma na severoistoku zemlje dom je kengura koji se penju po drveću. To je kontinent pun čuda prirode!

 • Vombatovo carstvo

  +

  Sušne ravnice Australije. Vombati uglavnom spavaju, ali su stručnjaci za opstanak jer tako čuvaju energiju. U poslednje vreme im je teže zbog otrovnih biljaka i zečeva ubica koji se brzo kote. Za sve je najveći izazov sam prostor kad leto zažari!

 • Šuma koala

  +

  Šume eukaliptusa istočne Australije čuvene su po koalama. To nije sve - čudne ptice svijaju gnezda i napadaju jedne druge. Ove šume su dom najčudnijih bića Australije. Ali su koale glavne u ovim šumama, a kad počne parenje, nisu više tako pitome!