Divlja Australija sa Rejom Mirsom

AllAll

Veliki koralni greben

02:10

Sinopsis

Rej Mirs istražuje spektakularne predele Australije. Lutajući po pustinjama, močvarama, šumama, obalama, pašnjacima i Velikom koralnom grebenu, on traga za čudnim i divnim životinjama koje žive na drugoj strani planete.

Klipovi

Epizode

Sezona 1
 • Greben

  +

  Rej putuje na Veliki koralni greben, gde nalazi mladunče grbavog kita koje uči da pliva i odlazi lično pod vodu da bi se družio sa džinovskim ražama, zelenim kornjačama i mnoštvom morskih stvorenja.

 • Močvare

  +

  Rej putuje u Arnemovu zemlju, jedan od najudaljenijih regiona u Australiji, gde se nalazi oči u oči sa ogromnim morskim krokodilima i svedoči drevnoj tradiciji zemljoradnje sa vatrom.

 • Šiblje

  +

  U niskom rastinju Viktorije Rej nalazi dve australijske ikone, kengura i koalu. Takođe plovi kanuom preko skrivenog jezera u potrazi za neuhvatljivim kljunarom pačjeg kljuna.

 • Prašuma

  +

  Rej putuje do najdubljeg i najtamnijeg srca australijske džungle u potrazi za njenim najneuhvatljivijim stvorenjima: kazuarom, praistorijskom pticom neletačicom i neverovatnim kengurom penjačem.

 • Obala

  +

  Rej se bori sa žestokim Južnim okeanom dok traži jedinstvene vrste poput morskog zmaja. Na svom putu sreće delfine, pingvine i australijske foke krznašice.

 • Pustinja

  +

  Na svom putu ka središtu zemlje, Rej helikopterom proleće pored Uluru monolita, kampuje pod zvezdama i upoznaje razne vrste torbara, čak i zvezdu pustinje - crvenog kengura.