Divlja Kanada

AllAll
Divlja Kanada

Sinopsis

Ova spektakularna serija vodi nas kroz uzbudljivu istoriju severno-američkog kontinenta. To je priča o današnjoj teritoriji Kanade i o tome kako je čovek uticao na zemlju i divlji svet, prikazano kroz snimke iz vazduha i neviđene fotografije divljine

Epizode

Sezona 1
 • Večna granica

  +

  Neverovatno putovanje koje prikazuje od hranjenja grbavih kitova do najveće prašume na svetu u Britanskoj Kolumbiji, domu čudnog "belog" crnog medveda. Veverice akrobate i hiljade zmija koje se pare samo su neki od izuzetnih snimaka.

 • Divlji zapad

  +

  Od najvlažnijih predela Kanade, obalskih prašuma pa do snežnih vrhova Stenovitih planina. Priče su snažne: od vukova koji love losose do uzbudljivog oglašavanja ovaca i grizlija koji žive blizu Arktičkog kruga. Stare obalske šume kriju posebne priče.

 • Središte zemlje

  +

  Od prerija do prostrane severne šume koja se pruža skoro od obale do obale, otkrivamo velike ekstreme. Ovde račvoroga antilopa, najbrži papkar, i dalje živi po pašnjacima, stidljivi žderavac lunja po severnim šumama, a dabar gradi udobna staništa.

 • Ivica leda

  +

  Kanadski Arktik je svet krajnosti - naizgled pusti i jalovi stenoviti i ledeni predeli teški su za život. A ipak nastanjuju ih i životinje i ljudi. Videćete mladunce polarnih medveda na ledu, ples mladog karibua, i patke koje rone ispod leda.