Divlja ostrva

AllAll
Divlja ostrva

Sinopsis

Preko 7 mora, od tropa do Antartika, prostiru se Britanska prekomorska područja, neka od najudaljenih mesta na planeti. Dve jednočasovne emisije vode nas u istraživanje ovog prirodnog bogatstva života na lokacijama koje je malo ko posetio.

Epizode

Sezona 1
 • Nepoznata ostrva: Atlantske nojeve arke

  +

  Ova ostrva su jedna od najudaljenijih na svetu, ali ona vrve od života. Od kolonija pingvina do najbogatijih koralnih grebena ona su laboratorija evolucijskog oblikovanja. Ići ćemo na južni Atlantik i posetiti ostrva koja su većini nepoznata.

 • Nepoznata ostrva: Delići raja

  +

  Ova ostrva su jedna od najudaljenijih na svetu, ali vrve od života i predstavljaju laboratoriju evolucije. Ona su utočište jedinstvenih biljaka i životinja. Krenućemo u netaknute Karibe - na arhipelag Ćagos usred Indijskog okeana.

 • Zanzibar

  +

  Zanzibar je zemlja džinova. Ova ostrva su stanište nekih jedinstvenih životinja, najvećih na svetu. Od ogromnih puževa do najveće ajkule na zemlji, kit-pas jedri među svojim rođacima.

 • Karibi

  +

  Karibe su oblikovali milioni godina nezaustavljivih vulkanskih snaga i uragana, i tako stvorili mrežu od 7000 vrlo posebnih i raznolikih ostrva.

 • Foklandska ostrva

  +

  Foklandska ostrva imaju divnu obalu i bogato more, čime svake godine nude dobre uslove za milione pingvina. Neki svoja skrovišta nalaze na kopnu, dok se drugi bore za opstanak u vodama oko divlje i stenovite obale

 • Vankuver

  +

  Smešteno uz jugozapadne obale Kanade, ostrvo Vankuver je postojbina najbogatije zajednice divljih životinja Pacifika. Ali svake jeseni, stanovnici ostrva moraju da se prilagode i pripreme da bi se se suočili sa zimom.