Divlja Škotska: Zapadna ostrva

AllAll
© MARAMEDIA/ OTTER FILMS/ ITV Studios Global Entertainment/ BBC Scotland
Divlja Škotska: Zapadna ostrva

Sinopsis

Misteriozna Hebridska ostrva Škotske predstavljaju nam dramatične scene suprotstavljenih sila prirode. Od žestokih zimskih oluja do zlatnih letnjih večeri na peščanim plažama, pratimo preživljavanje životinja u različitim fazama životnog ciklusa.

Epizode

Sezona 1
 • Divlja Škotska: Zapadna ostrva, 1

  +

  Jesen oštro stupa na scenu. Mlade vidre i sive foke suočavaju se se velikom olujom i visokim vodenim nanosima. Guske i labudovi stižu da provedu zimu, a čekaju ih gladni belorepi orlovi. A na ostrvu Ram, moćni jelen se bori za mesto glavnog na Glenu.

 • Divlja Škotska: Zapadna ostrva, 2

  +

  Ostrvo Edž pogađa velika oluja. Pratimo život belorepih orlova, foka iz luke, zečeva, kuna zlatica i kratkouhih sova dok podižu svoje porodice. Nevreme prolazi i more postaje toplije, priča se seli pod talase i prati dolazak ajkula!

 • Divlja Škotska: Zapadna ostrva, 3

  +

  Na Zapadnim ostrvima, spoljna Hebridska ostrva najizloženija su Atlantiku. A ovdašnji svet prirode je najzanimljiviji u Evropi. Morske ptice hrane svoje gladne mlade dok istovremeno izbegavaju napade gnjuraca

 • Divlja Škotska: Zapadna ostrva, 4

  +

  U poslednjoj epizodi, srećemo i ljude s Hebrida koji prostor dele s nekim divljim susedima. Lađaru Doni Makdonalds posao cveta zahvaljujući zabavi koju pružaju belorepi orlovi koji love pored brodića.