Divlji Brazil

AllAll
Divlji Brazil

Sinopsis

Bliže se Svetski kup i Olimpijada u Riju. Emisija opisuje divlji svet Brazila, uključujući njegove planine, mora, prašume, pustinje, iskonsku reku Amazon i mesoždere, bizarne insekte i bogatstvo života u moru.

Epizode

Sezona 1
 • Dragulji Džungle

  +

  Tajanstvena šuma koja se nekad protezala duž kilometarskih obala. I dalje je dom izuzetnih vrsta. Divne sive čiope lete kroz grlene vode moćnih Iguasu vodopada da bi svile gnezda na klizavim stenama ispod vodene zavese.

 • Gozba velikog mravojeda

  +

  Stepa koja pokriva centralni region Brazil je jedno od najmanje poznatih staništa te zemlje, a svoj karakter duguje dramatičnim letnjim olujama i požarima.

 • Jaguarova jazbina

  +

  Svake godine travnjaci postaju močvare i obrnuto, uz sezonske kiše, tokom jedne od najdramatičnijih promena staništa na Zemlji. Jaguar i džinovska vidra vladaju dok se Pantanal suši i puni prašinom.

 • Obala delfina

  +

  Brazilska obala se proteže oko 8.000 kilometara od hladnih umerenih voda na jugu do ušća Amazona, ekvatora i šire, sa velikim brojem ostrva udaljenih od obale. Među najopasnijima je Ostrvo zmija.

 • Senka orla

  +

  Najveća prašuma na svetu još uvek ima mnogo tajni. Orao harpija je najveća ptica grabljivica na svetu, sposobna da lovi i ubije majmuna. Ali najvažnije stvorenja u šumi su mravi sekači.