Kad ajkule napadaju

AllAll
©National Geographic
Kad ajkule napadaju

Sinopsis

Saga iz morskih dubina, nastala pomoću podvodne fotografijje, novinskih arhiva i izjava očevidaca kako bi otkrila tajne tri misteriozna i smrtonosna napada ajkula.

Epizode

 • Leto četiri napada

  +

  Obala Severne Karoline jedna je od napopularnijih turističkih destinacija SAD, zbog tople vode i praškasto sitnog peska. Ali 2019. plaže su pogođene sa četiri napada ajkula za manje od dva meseca. Lokalci i gosti su šokirani i mnogi se plaše vode.

 • Deset minuta užasa

  +

  Mertl Bič u Južnoj Karolini omiljena je turistička destinacija Amerikanaca. Međutim, ljudi ne shvataju da u plićaku vrebaju opasne ajkule. Mnogi posetioci plaže pamtiće 14 jun 2012. U 10 minuta, četiri plivača napale su ajkule.

 • Crveni užas

  +

  U decembru 2010. ajkule su pretvorile tropski grad Šarm el Šeik u svoje lovište. Pet napada za manje od sedam dana, od toga jedan smrtonosan. Napadi ajkula su ovde nečuveni i stručnjaci su zbunjeni. Ovo je jedna od najčudnijih morskih misterija svih vremena.

 • Užas na Kejpu

  +

  Zapadni Kejp u Južnoafričkoj Republici poznat je po svojim belim peščanim plažama, suncu i odličnim talasima za surfovanje. Međutim, u poslednjih deset godina dogodilo se 27 napada ajkula. Od toga, 11 smrtnih slučajeva i dve amputacije.

 • Tropski užas

  +

  Veliko ostrvo Havaja jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija u SAD, zbog toplog mora i peščanih plaža. Međutim, između 2013. i 2015. desilo se čak devet napada ajkula. Lokalci i turisti su šokirani i mnogi izbegavaju ulazak u more.

 • Krvava voda

  +

  Na Bahame dolaze turisti širom sveta da vide prelepe koralne grebene, istraže bogatstvo morskog sveta i uživaju u mirnim vodama. Međutim, leto 2019. donosi tragediju. Troje turista napale su ajkule i jedan od napada je koban, a turizam je ugrožen.