Kad ajkule napadaju

16+16+
©National Geographic
Kad ajkule napadaju

Sinopsis

Od američke obale do egzotičnih plaža širom sveta, napadi ajkula odmore iz snova pretvaraju u noćne more. Mnogi od ovih napada se dešavaju iznenada na neočekivanim mestima, što zbunjuje kako lokalce tako i naučnike. Stručnjaci pokreću istragu.

Epizode

Sezona 1
 • Kalifornijska kriza

  +

  Nakon sedam napada ajkula duž obale, od Santa Kruza do Kresent Sitija, uključujući i prvi smrtni slučaj nakon 16 godina, naučnici moraju da otkriju uzrok ovih napada.

 • Njujorška noćna mora

  +

  U poslednje tri nedelje, šest napada ajkula izazivaju haos na popularnim njujorškim plažama, tokom proslave praznika 4. jula.

 • Teror na Obali blaga

  +

  Floridska obala " Treasure Coast" poznata je po svojim idiličnim plažama i potopljenim brodovima, ali 2021. godine, nakon sedam napada ajkula, lokalci su uplašeni za svoje živote. Stručnjaci žure da otkriju uzrok ovih napada.

 • Zaseda na jugu

  +

  Tokom protekle decenije, u Novom Južnom Velsu u Australiji, dolazi do čak osam napada ćilim ajkula. Naučnici moraju da otkriju zašto je ova nekada mirna vrsta ajkula postala agresivna.

 • Napad ajkule na Baliju

  +

  Na početku 2010. godine, na jednoj plaži na Baliju dogodilo se čak sedam napada ajkula. Ovi napadi su bili prvi koji su zabeleženi u blizni poznatog ostrva. Zašto su se napadi dogodili baš ovde i baš u tom trenutku?

 • Oktobar, ajkule i Havaji

  +

  U želji da otkriju zašto se broj napada ajkula na Havajima povećava svakog oktobra, naučnici istražuju vulkanske aktivnosti na ostrvu, egzotične morske životinje i uticaj ljudi.

 • Panika u raju

  +

  Nakon pet napada ajkula na ostrvu Nova Kaledonija 2016. godine, stručnjaci, u potrazi za uzrokom, istražuju jedinstvene prirodne karakteristike ostrva, rast broja učesnika u vodenim sportovima i čak prate ponašanje jedne usamljene ajkule.

 • Leto ajkula

  +

  Nakon što je 12 kupača napadnuto na obali Južne Karoline, naučnici istražuju uticaj uređenih plaža, ponašanje reptila, suša i dolazak novih vrsta ajkula.