Krvne veze predatora

12+12+
©National Geographic
Krvne veze predatora

Sinopsis

Kroz mehanizam krvnih veza pojedinci nasleđuju jedinstveni gen za preživljavanje. Borba za preživljavanje je univerzalna, ali borba za nasleđe je ono što izdvaja ovih šest likova i njihove porodice.

Epizode

Sezona 1
 • Priča jednog leoparda

  +

  Nakon gubitka majke i sestre kada je imao godinu dana, naučio je da lovi, ali sada mora da se nosi sa svojim rođacima pljačkašima. Preživeo je uprkos teškoćama i ruši stereotipe, jer ne samo da je društveno, već je i porodično orijentisan.

 • Lavovsko nasleđe

  +

  Ona vodi opaki čopor Kobasičjeg drveta, koji okuplja vešte lovce na bizone. To jest, sve dok migracijski put ne pređe preko njihove teritorije i ne postanu prisiljeni da dokažu svoju prilagodljivost i promene plen.

 • Sestrinstvo

  +

  Prepoznatljiva po svojim zagasitonarandžastim očima, ona vodi čopor od pet bliskih lavica i šest mladunaca. Zajedno će prevazići svaku prepreku, bio to lov na bizone ili ustanak protiv čopora mužjaka, jer sarađuju kao veoma precizna jedinica.

 • Klan

  +

  Uspela je da zbaci prethodnog vladara Severnog klana u nečuvenom preotimanju prestola. Borbom se popela do titule matrijarhata. Ona je nemilosrdan general, odani zaštitnik svog klana i majka svojim mladuncima.

 • Bratstvo

  +

  Gledati ih dok šetaju dolinom rezervata Mara pravi je spektatkl. Ovi mužjaci su neprikosnovena "braća po oružju" i zajedno povećavaju svoje šanse za preživljavanje, uprkos prisustvu ostalih predatora savane poput lavova i hijena.