Najsmrtonosnije životinje u Africi

Nedelja 14 jul 14:10

12+12+
©National Geographic
Najsmrtonosnije životinje u Africi

Sledeće emitovanje

 1. Nedelja 14 jul u 14:10

  Brzi i žestoki (Sezona 1)

 2. Nedelja 14 jul u 14:55

  Majstori zastrašivanja (Sezona 1)

 3. Nedelja 14 jul u 15:40

  Koljač (Sezona 1)

Sinopsis

Afričke savane pokrivaju 50% kontinenta i stanište su raznim opasnim životinjama. Lavovi i hijene, iako lako prilagodljivi, moraju da se nose sa jednako snažnim i veštim plenom. Ovi stručnjaci za savane, preživljavaju u neprijateljskom okruženju.

Epizode

 • Divlje džungle

  +

  Džungle Afrike su prepune smrtonosnih ubica koje koriste sirovu snagu, vrhunske tehnike lova i prirodni talenat za ubijanje, kako bi postale najopasnije životinje svojih staništa.

 • Preživljavanje u savani

  +

  Od brzog geparda koji lovi u pustinji Karou, do opasnih prelazaka reke u Serengetiju, životinje, koje su pravi stručnjaci za savane, bore se za preživljavanje u ovim okrutnim životnim uslovima.

 • Pustinjske ubice

  +

  Zbog jake vrućine koja pogađa afričke dine i pustinje, u ovim staništima opstaju samo najjači. Otkrivamo neverovatne životinje koje pomoću domišljatosti i snage preživljavaju u ovim okrutnim uslovima.

 • Smrtonosne vode

  +

  Od nilskih krokodila koji vrebaju ispod površine do agresivnih sukoba nilskih konja za teritoriju, afrička pojilišta su mesto epskih borbi između najopasnijih predatora sveta.

 • Predatorski raj

  +

  Regija Bušveld dom je najpoznatijim afričkim životinjama. U ovoj divljini, najopasnije životinje na svetu se sukobljavaju za pravo na vlast, koristeći sirovu snagu, brzinu i okretnost.

 • Atentatori iz divljine

  +

  U ovoj epizodi gledaoci će upoznati tehnike lova ugroženog etiopijskog vuka i vazdušnu poteru afričkog crnog orla i saznati kako su najsmrtonosniji predatori Afrike opremljeni za ubijanje.