Neukroćeni Brazil

©National Geographic
Neukroćeni Brazil

Sinopsis

Brazil ima raznovrsnu obalu koja se proteže 8000 km i uključuje pet od šest bioma u državi. Plava i zelena voda, beskrajne plaže, stotine ostrva, kamena obala, dine, estuari i zalivi čine ovu obalu jednom od najraznovrsnijih na svetu.

Epizode

Sezona 3
 • Kosta das Balejas

  +

  Regija Baija u Brazilu je najveći svetski prirodni rezervat za grbave kitove. Zalazimo duboko u neukroćeni ekosistem "obale Kitova" kako bi istražili neverovatnu raznovrsnost divljeg sveta.

 • Obala Lensois Maranjesesa

  +

  Brazilsku obalu Maranjao već vekovima oblikuju vetar, kiša i morske struje. Ovo je divlji krajolik u kojem se čak i otporne životinje bore za preživljavanje, zbog dina, gustih šuma mangrova i prostranih plaža.

 • Kosta Das Tartarugas

  +

  Regija "Costa das Tartarugas" poznata je po svojim plažama dok se lokalni divlji svet suočava sa mnogim izazovima. Otkrivamo kako se životinje, koje žive u ovom raju, bore da prežive.

 • Kosta Gauča

  +

  Brazilski biom Pampa je pravi prirodni spektakl. Ova epizoda otkriva neverovatne životinje koje opstaju u ekstremnim uslovima velikih pašnjaka, priobalnih laguna i močvara.

 • Kosta Azul

  +

  Arhipelag Fernando de Noronja nalazi se 350 km udaljen od obale Brazila, i predstavlja dom raznim stvorenjima koja žive u njenim kristalno čistim vodama, u blizni dramatičnih morskih litica i visokih stenovitih formacija.

 • Kosta Verde

  +

  Najstariji i najbogatiji biom Amazonije, brazilska atlantska šuma odiše raznolikošću. U ovoj epizodi, gledaoci će videti retke životinje koje opstaju u ovom neverovatnom regionu.